Nordic Investors získala třetinu v softwarové firmě Provisio

Peníze, koruny

Peníze, koruny Zdroj: Anna Vacková, E15

Peníze, koruny
2
Fotogalerie

Finanční skupina Nordic Investors koupila 35 procent ve společnosti Provisio, která vyvíjí software pro analýzu zdravotních dat. Do konce roku 2018 by měla ve firmě získat většinu.

Provisio vlastní tuzemskou licenci technologie Watson od IBM. Na jejím základě vyvinula softwarový modul HarveyX, který se zaměřuje na analýzu zdravotní dokumentace s využitím umělé inteligence. Provisio poskytuje služby především velkým zdravotnickým zařízením, jako jsou fakultní nebo krajské nemocnice. HarveyX dokáže zpracovat a analyzovat miliony zdravotních dokumentů v reálném čase.

"Vstupem do projektu HarveyX naplňujeme své hlavní motto v rámci elektronizace zdravotnictví a tím jsou snižování administrativy a přidaná hodnota pro uživatele," uvedl partner Nordic Investors Jan Petřík.

Nordic Investors vedle developerských projektů, jako jsou liberecké nákupní centrum Géčko a bratislavská rozvojová lokalita Nové Vajnory, vlastní i telekomunikačního operátora Nordic Telecom, který se chystá vybudovat rychlou datovou síť na frekvenci 3,7 GHz. Aktivní je také v oblasti eHealth v projektu Zdravel.