Novela zákona zničí flexibilitu agentur práce. Naše připomínky vláda nevyslechla, tvrdí

Zákon navrhuje celou řadu změn, v přední řadě usiluje o to, aby agenturní zaměstnávání bylo skutečně pouze dočasné. Způsob navržení změn však může ohrozit flexibilitu personálních agentur.

Zákon navrhuje celou řadu změn, v přední řadě usiluje o to, aby agenturní zaměstnávání bylo skutečně pouze dočasné. Způsob navržení změn však může ohrozit flexibilitu personálních agentur. Zdroj: E15 / Jan Juhaniak

„Nově nemůže být doba pracovní smlouvy po dobu přidělení, ale už nám nikdo neřekl, co těm lidem máme dát za práci, když přidělení skončí a oni jsou dál našimi zaměstnanci, a kdo to bude platit,“ vysvětluje šéfka ManpowerGroup Jaroslava Rezlerová.
„Připravované kroky mohou být motivací pro část podniků vydat se cestou do šedé zóny,“ říká šéf Randstadu Martin Jánský.
3
Fotogalerie

Ministerstvo práce a sociálních věcí předložilo v závěru minulého roku novelu zákona o zaměstnanosti, která cílí zejména na dvě oblasti – agentury práce a nelegální zaměstnávání. Ačkoliv se personalisté shodují, že jisté úpravy byly potřebné, navrhovaná podoba podle nich znamená faktickou likvidaci agenturního zaměstnávání, protože narušuje to hlavní, co nabízí – flexibilitu. Kritizují postup ministerstva, kdy v podstatě žádnou z jejich připomínek nevzalo v potaz.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!