OBRAZEM: Vltava stále stoupá. „Povodňová turistika“ také

Protipovodňové zábrany na Smetanově nábřeží v Praze při povodni.

Protipovodňové zábrany na Smetanově nábřeží v Praze při povodni. Zdroj: ctk

V důsledku povodňové situace pokračovala 3. června omezení v pražské městské hromadné dopravě. Náhradní autobusová linka XC má u Muzea stanici přímo na pražské magistrále.
Povodňová situace v pražské zoo, jak ji zachytil její ředitel Miroslav Bobek 3. června časně ráno a zveřejnil na svém profilu na Facebooku.
Zaplavené dětské hřiště
Provoz metra byl kvůli povodni v centru Prahy přerušen, cestující mohou využít tramvaje.
Protipovodňová hráz mezi Rokytkou (vlevo) a Vltavou 3. června při záplavách v Praze. Hasiči odčerpávají vodu z rozvodněné Rokytky.
19
Fotogalerie
Rozbouřená Vltava v Praze neustále stoupá. Vodní živel i přesto láká desítky lidí, kteří si z bezprostřední blízkosti vody pořizují fotografie nebo videozáznamy. Na nábřežích i mostech je i přes neustálý déšť vidět turisty i obyvatele metropole.

Kolem Vltavy v centru je uzavřeno pro automobilovou dopravu i pěší Smetanovo nábřeží. Hlídkující policisté posílají lidi z nábřeží pryč. Přes mosty ale zatím provoz funguje, na některých křižovatkách regulují signalizaci policisté ručně. Na křižovatce na Výtoni nefungovaly dnes ráno semafory, na opravě se pracovalo.

Aktuální situaci v Praze sledujte na TV Metropol: