Pancovou z vazby nepustí, soud se bojí útěku

Ředitelka kladenské nemocnice Kateřina Pancová je přiváděna k Okresnímu soudu Praha-východ v Praze, který 5. září rozhodoval o jejím propuštění z vazby. Pancová je obviněná v kauze poslance a bývalého hejtmana Davida Ratha.

Ředitelka kladenské nemocnice Kateřina Pancová je přiváděna k Okresnímu soudu Praha-východ v Praze, který 5. září rozhodoval o jejím propuštění z vazby. Pancová je obviněná v kauze poslance a bývalého hejtmana Davida Ratha. Zdroj: ctk - Katerina Sulova

Okresní soud Praha-východ dnes zamítl žádost ředitelky kladenské nemocnice Kateřiny Pancové o propuštění z vazby. Nepřipustil žádnou z nabízených záruk. Stále podle něj hrozí to, že by mohla uprchnout. Oznámil to obhájce Pancové Tomáš Sokol. Proti rozhodnutí už podal stížnost. Žena je jednou z obviněných v korupční kauze poslance a bývalého hejtmana Davida Ratha (ČSSD).

Po stížnosti bude rozhodnutí soudu přezkoumávat odvolací senát. Pancová se tak z vazby nedostane minimálně do jeho verdiktu.

Soud se v těchto dnech zabývá žádostmi všech vazebně stíhaných lidí v Rathově kauze. Již rozhodl, že by na svobodu mohl být propuštěn šéf stavební společnosti Konstruktiva Branko Pavel Drážďanský a předseda představenstva společnosti Puro-Klima Martin Jireš.

Kvůli stížnosti státního zástupce však také tyto verdikty ještě přezkoumá odvolací senát. Oba muži tak zůstanou ve vazbě minimálně do rozhodnutí Krajského soudu v Praze.

Příští týden pak soud rozhodne o bývalém poslanci Petru Kottovi a člence představenstva společnosti ML Compet Lucii Novanské.