Poslanci po 23 hodinách schválili program schůze k pandemickému zákonu

Sněmovna schválila dnes dopoledne po zhruba 23 hodinách obstrukcí SPD program schůze k projednání sporné pandemické novely. Na snímku předseda strany Tomio Okamura

Sněmovna schválila dnes dopoledne po zhruba 23 hodinách obstrukcí SPD program schůze k projednání sporné pandemické novely. Na snímku předseda strany Tomio Okamura Zdroj: ČTK / Šulová Kateřina

Sněmovna schválila po mnohahodinových obstrukcí SPD program schůze k projednání sporné pandemické novely. Desítky návrhů na změny programu, jak je přes celou noc přednášeli poslanci opozičního hnutí SPD, dolní komora zamítla.

Pro návrh programu schůze hlasovalo 78 ze 139 přítomných poslanců, proti jich bylo 60. Program podpořili poslanci vládní koalice ODS, STAN, KDU-ČSL, TOP 09 a Pirátů. Proti jeho schválení hlasovali poslanci SPD a ANO kromě Ivo Vondráka, který se hlasování zdržel. Sněmovna předtím zamítla 36 návrhů na zařazení dalších bodů do programu od zákonodárců SPD.

Už v úterý dolní komora potvrdila, že trvá stav legislativní nouze. Nyní poslanci debatují o tom, zda budou pandemickou předlohu schvalovat ve zkráceném řízení.