Praha 8 bude bezpečnější, rozšiřuje kamerový systém

Praha 8 rozšiřuje kamerový systém

Praha 8 rozšiřuje kamerový systém

Osmá městská část pokračuje v budování Integrovaného bezpečnostního systému, který bude kamerově monitorovat dalších osmnáct veřejných prostranství. Připojí se tak k jedenácti místům, která začala být monitorována v roce 2012.

Osmá městská část pokračuje v budování Integrovaného bezpečnostního systému, který je součástí projektu Bezpečná Osmička. Kamerové systémy ještě letos začnou monitorovat dalších osmnáct lokalit. Veškeré kamerové systémy jsou postupně integrovány do Městského kamerového systému hlavního města Prahy.

„Výstavba kamerového systému se dostala do druhé fáze, kdy jsme od ochrany veřejných budov postoupili k osazování kamer ve veřejných prostranstvích, respektive v dosahu problémových míst. Ta máme vytipována ve spolupráci s policií, mnoho podnětů máme i od veřejnosti,“ říká radní Václav Musílek s tím, že záznam z kamer se po pár dnech likviduje.

Kamerové systémy byly v první fázi instalovány na veřejných objektech a postupně integrovány do Městského kamerového systému hl. m. Prahy. V roce 2012 radnice Prahy 8 nechala umístit první kamerové systémy také v dosahu jedenácti problematických veřejných prostranství, letos se k nim připojí například ulice Sokolovská, Pernerova, Hovorčovická, Ďáblická, Pomořanská nebo také Střelničná.