Prodej za téměř dvě miliardy. Office Park Nové Butovice koupil developer Portland Trust

Office Park Nové Butovice

Office Park Nové Butovice Zdroj: Office Park Nové Butovice

Office Park Nové Butovice
Office Park Nové Butovice
Office Park Nové Butovice
4
Fotogalerie

Developer a správce komerčních nemovitostí Portland Trust koupil od investiční společnosti CEE Property Development Portfolio 2 areál Office Park Nové Butovice v Praze za 65 milionů eur, což je v přepočtu zhruba 1,7 miliardy korun. 

Kanceláře mají celkovou podlahovou plochu 36 tisíc metrů čtverečních, což odpovídá zhruba třem čtvrtinám Václavského náměstí. Portland Trust je plánuje zrekonstruovat s cílovou hodnotou nájemného 13 eur (340 korun) za metr čtvereční. Areál chce zároveň přejmenovat na Coral Office Park.

Developer chce v komplexu vytvořit zahradu s posezením v prostoru mezi čtyřmi administrativními budovami. Dále chce rozšířit restauraci nebo postavit stanice pro nabíjení elektrických vozidel.

Společnost Portland Trust funguje od roku 1997, sídlo má v Praze. Stojí za řadou projektů včetně supermarketů, regionálního obchodního centra, kancelářských budov a skladových a výrobních parků v České republice a v Bukurešti.

Dokončil budovy o celkové rozloze přes 600 tisíc metrů čtverečních čisté pronajímatelné plochy. Dalších 75 tisíc metrů čtverečních je ve výstavbě.