Sazka bude partnerem olympijského výboru, sportovci dostanou až 30 milionů

Sazka sázková kancelář se stane oficiálním partnerem Českého olympijského výboru (ČOV), sportovci by od ní měli dostat v následujících čtyřech letech 25 až 30 milionů korun. Sazka v minulosti dávala českému sportu více než miliardu korun ročně. Po problémech s financováním hokejové haly se v roce 2011 dostala do insolvence.

„Sazka se skutečně stává partnerem Českého olympijského výboru. Nebude to však jen jedno partnerství, ale bude jich více. Půjde o spolupráci na delší období za řádově desítky milionů korun,“ řekl zdroj obeznámený s jednáním.

Podle kuloárních informací by Sazka měla být takzvaným oficiálním partnerem, podobně jako RWE, Česká pošta, Česká pojišťovna, Lesy ČR a dodavatel sportovního zboží Alpine Pro. Jejich příspěvky do pokladny ČOV se pohybují mezi 25 až 30 miliony korun za čtyřletý cyklus.

Generálními partnery jsou ČEZ, automobilka Škoda Auto a pivovar Pilsner Urquell, jejichž příspěvek je odhadován až na 40 milionů. Čtvrtého generálního partnera, jímž byl dříve RWE, olympijský výbor zatím hledá.

Poté, co se Sazka dostala insolvence, její loterijní byznys za 3,8 miliardy korun koupily skupiny PPF a KKCG a založily novou společnost Sazka sázková kancelá. Část veřejnosti si Sazku spojuje se zkrachovalou společností. I proto firma investuje do marketingu a reklamy. Miliony vkládá také do sponzoringu sportovců

Loterijní společnost je nyní vlastněna skupinou KKCG, která loni v prosinci za nezveřejněnou částku koupila podíl PPF. Podle generálního ředitele firmy Roberta Chvátala jsou předběžné výsledky za loňský rok srovnatelné s předinsolvenčním rokem 2010. Konkrétní čísla ale společnost, která ovládá 90 procent loterijního trhu, dosud nezveřejnila.