Soud zahájil insolvenční řízení s ČSSD, jde o spor s Altnerem

ČSSD (2006)

ČSSD (2006) Zdroj: profimedia.cz

Městský soud v Praze v poledne zahájil insolvenční řízení s Českou stranou sociálně demokratickou. Právník Zdeněk Altner se v něm domáhá zaplacení údajného dluhu, který včetně jistiny i úroků přesahuje 250 milionů korun. Altner se už více než deset let soudí s ČSSD o odměnu za úspěšné zastupování strany ve sporu o Lidový dům.

Spor právníka s politickou stranou se mimo jiné točí kolem společnosti Cíl, kterou ČSSD vlastní a kterou strana podle Altnera v minulosti využila k získání peněz na svou volební kampaň.

Altner v návrhu uvedl, že za pohledávku, která je nesporně po lhůtě splatnosti, považuje částku, o níž rozhodl soud v roce 2004. S přisouzeným příslušenstvím od roku 2000 přesahuje podle Altnera 250 milionů korun.

ČSSD má podle Altnera také další věřitele jako švýcarskou společnost H-Holding, pražskou společnost Alba či členy družstva Fio, družstevní záložny.

Altner již v minulosti podal desítky žalob a stížností. Předloni například podal návrh Obvodnímu soudu pro Prahu 1, aby předběžným opatřením obstavil majetek ČSSD, společnosti Cíl a také majetek expředsedy Jiřího Paroubka.