Technické muzeum láme rekordy v návštěvnosti, navíc nabízí snížené vstupné

Národní technické muzeum vzbuzuje po rekonstrukci obrovský zájem

Národní technické muzeum vzbuzuje po rekonstrukci obrovský zájem Zdroj: Mlada fronta E15

Plocha přes sedm tisíc metrů čtverečních a dlouhodobě jedno z nejnavštěvovanějších muzeí v České republice vůbec. Tím se může pyšnit Národní technické muzeum v Praze.

Jen v loňském roce jej navštívilo 210 004 lidí, což je úplně nejlepší výsledek mezi českými muzei. Do nového roku si navíc muzeum pro své příznivce připravilo snížené vstupné, při všech důležitých datech a svátcích. Poprvé tuto možnost návštěvníci využili v sobotu 15. února.

Národní technické muzeum v Praze je dlouhodobě jedním z nenavštěvovanějších muzeí v Praze. V loňském roce se na 7200 metrů čtverečních stálých expozic přišlo podívat dokonce úplně největší počet návštěvníků. Nic na tom nemění ani fakt, že celé dvě třetiny z 210 004 lidí jsou školáci.

Právě oni jsou tak nejčastějšími návštěvníky doslova chrámu techniky, ve kterém mohou obdivovat i takové skvosty jakými jsou legenda českého automobilového sportu Jawa 750 vyrobená v pouhých šesti kusech, první a jediný československý sériově vyráběný vrtulník HC-2 Heli Baby či Supermarine Spitfire LF Mk.IXE z roku 1945, ve kterém létali českoslovenští letci na konci 2. světové války.