V Praze začne promítat první 4DX kino

Cinema City

Cinema City Zdroj: Cinema City

Multikino Cinema City v Praze spustí historicky první projekci celovečerních filmů ve 4D. Dveře sálu, kde si diváci budou moci užít kino v nové podobě, se otevřou již ve čtvrtek 23. května.

Multikino Cinema City v Praze na Novém Smíchově připravuje pro diváky revoluční promítání, které nabídne kromě tradičního videa, zvuku a případně 3D formátu i další zážitky zvyšující prožitek z filmů. Sedadla se budou naklánět do všech směrů nebo vyskakovat, v sálu bude možno cítit různé vůně, mlhu, vítr nebo světla. Novinkou jsou i efekty umístěné přímo u diváka, jako sprška vody při vodních scénách, ostřejší vítr do obličeje nebo například lechtání. S kapacitou 172 míst půjde o největší 4DX kino ve střední Evropě.

„V Česku provozujeme kino IMAX a 4DX projekce je další skvělá inovace a jedinečný způsob, jak promítat filmy a nabídnout divákům co nejlepší zážitek,“ uvádí Robert Švarc, marketingový manažer Cinema City v České republice a dodává, že jde o zcela nový koncept a nové kino a jeho otevření lze podle něj přirovnat právě k otevření kina IMAX před deseti lety.

Prvním filmem, který bude v novém formátu vysílán, bude akční hit Rychle a zběsile 6 a již během léta chtějí ve formátu 4DX odehrát zhruba 8 filmů, mezi nimi například očekávaný hit Podfukáře, Osamělého jezdce, Wolverina nebo pokračování Šmoulů.

Jan Bradáč: Expanze multikin CineStar nezamrzla