V tunelech Pražského okruhu budou moci řidiči zrychlit na osmdesátku

Pražský okruh

Pražský okruh Zdroj: Petr Topic, Mlada fronta

Dalšího úseku velkého pražského okruhu se řidiči dočkají nejdříve v roce 2023. Na snímku je zatím poslední otevřená etapa okruhu u Radotína.
Pražský okruh
Dokončený úsek Pražského okruhu
pražský okruh
5
Fotogalerie
V pátek večer a sobotu dopoledne bude omezena doprava v Cholupickém a Lochkovském tunelu na Pražském okruhu kvůli opravě kamerového systému. Po provedení opravy bude v obou tunelech zvýšena nejvyšší povolená rychlost z nynějších 60 na 80 kilometrů v hodině.

V tunelech zatím platí snížená rychlost z bezpečnostních důvodů kvůli výpadkům kamerového systému, větracího systému a některých prvků požárního zabezpečení. V tiskově zprávě o tom dnes informovalo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

Omezení v dopravě na okruhu kolem Prahy začne dnes ve 22:00, kdy bude na hodinu uzavřena pravá část Cholupického tunelu. V sobotu mezi 1:00 a 3:00 bude uzavřena levá část tunelu.

Přečtěte si:

Lochkovský tunel pak bude kvůli opravě uzavřen od 5:00 do 8:00 v pravé části, levá strana pak bude uzavřena od 10:00 do 12:00. Doprava bude vždy svedena do otevřené části tunelu.

Tunely jsou součásti jihozápadní části pražského okruhu, která byla otevřena před šesti roky. Stavba za 18,3 miliardy korun vede mezi Modleticemi u D1 a Slivencem. Vznikl tak ucelený úsek okruhu, který propojuje chomutovskou dálnici D7, karlovarskou D6, plzeňskou D5, silnici na Písek a brněnskou D1.