Výrobce tkanin Kordárna Plus se zvedl z insolvenčního dna

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: profimedia.cz

Jihomoravský výrobce technických tkanin Kordárna Plus dva roky po insolvenci zvýšil odbyt téměř o třetinu a vykázal tržby v hodnotě 2,57 miliardy korun. Zisk si firma připsala ve výši 55 milionů korun.

Tržby společnosti za období od 1. září 2010 do 31. prosince 2011 tak vrostly meziročně o 0,3 miliardy korun. „Kordárna prokázala, že vyšla z insolvence jako zdravá a spolehlivá firma, ke které se vrátili dlouhodobí zákazníci, jako například Continental, a daří se jí nacházet nová odbytiště,“ okomentoval hospodářské výsledky předseda představenstva firmy Marek Malík. Prodeje Kordárny v období leden 2010 až leden 2011 dosáhly 19 400 tun technických tkanin.

Zisk před odečtením úroků a daní dosáhl výše 171,5 milionu korun. V předešlém období to bylo 216 milionů korun. Na evropských trzích se Kordárna podílí 13 procenty v segmentu kordových tkanin, 39 procenty v segmentu séglových tkanin a 12 procenty v segmentu geotextilií. Společnost se chce podle Malíka stát největším evropským dodavatelem technických tkanin.

:

Pomoci by jí měla i akvizice zbylého podílu slovenského výrobce kordových tkanin společnosti Texiplast spolu s investicí do slovenské společnosti Slovkord a linky na výrobu vlákna. „Výroba vlastního vlákna by dále posílila naši pozici na trzích, velcí odběratelé technických tkanin preferují integrované dodavatele,“ sdělil Malík.