Zákaznická linka PRE je zdarma

Zdroj: Pražská energetika, a.s.

Od června letošního roku mají zákazníci Pražské energetiky (PRE) telefonní kontakt na Zákaznickou linku PRE pod číslem 800 550 055. Co to znamená?

V roce, kdy si připomínáme 120 let od vzniku předchůdce Pražské energetiky, dostávají zákazníci PRE malý dárek. Jde o tzv. zelenou linku tedy volání zdarma. Od poloviny měsíce června na webu PRE, na fakturách za energie a na dalších místech se objevilo spojení se zákaznickou komunikací PRE číslo 800 550 055. Zákaznická linka PRE, která odbaví kolem 250 tisíc příchozích hovorů, nyní umožňuje všem zákazníkům bezplatné volání. Energetici ale preferují, aby při kontaktu s nimi využívali volání zdarma jen ti zákazníci, kteří plní v rámci smluvního vztahu řádně své platební povinnosti.

Původně používaná telefonní čísla na Zákaznickou linku PRE 267 055 555 a 840 550 055 sice zůstávají ještě funkční, ale již nejsou součástí další komunikace na nově vydávaných informačních a propagačních materiálech. V PRE věří, že zavedení kontaktní telefonní linky zdarma přinese posílení pověsti PRE jako prestižní a důvěryhodné společnosti, zákaznická veřejnost ocení bezplatný telefonní kontakt jako krok zákaznicky orientované společnosti sledující zvýšení spokojenosti zákazníků a v neposlední řadě dojde ke snížení náročnosti obsluhy zákazníků na straně zaměstnanců PRE.

Pražská energetika, a.s.

Přijďte se seznámit s energetikou do muzea

Rok 2017 je pro Pražskou energetiku velmi významný – připomínáme si již 120 let od vzniku historického předchůdce PRE, Elektrických podniků královského hlavního města Prahy. Více než stoletý vývoj výroby a rozvodu elektřiny v našem hlavním městě od jejích prvopočátků mapují expozice v Technickém a dokumentačním muzeu pražské energetiky v Jankovcově ulici v Holešovicích.

Pražská energetika, a.s.

V moderní budově holešovické rozvodny najdete původní zakládací listiny EP, osobní korespondenci dvou vizionářů a průkopníků na poli energetiky Thomase Alvy Edisona s Františkem Křižíkem, územní plány prvních pražských elektrických sítí, velkoformátové fotografie energetických zařízení i další významné listiny a dokumenty.

Rozsáhlý areál muzea nabízí ucelenou kolekci elektroměrů a měřicích přístrojů, kabeláže vysokého napětí, pracovních a ochranných pomůcek i telefonních přístrojů.

Pražská energetika, a.s.

Velké oblibě se u návštěvníků těší sbírka domácích elektrospotřebičů a též historických bezpečnostních tabulek.

Nejen odborníky zaujme zpřístupnění prostor bývalé rozvodny 110 kV a možnost nahlédnutí na technologii současného zapouzdřeného rozvaděče. Tvůrcům se tak podařilo uskutečnit ojedinělé propojení historie elektrifikace českých zemí s moderní současností výroby a distribuce elektřiny v rámci jednoho areálu.

Rádi uvítáme v muzeu PRE i vás. Více informací naleznete na stránkách www.pre.cz/muzeum.

Návštěvní dny jsou úterý a čtvrtek, k objednání můžete využít formulář na muzejním webu i telefonní linku 267 052 315. Návštěva muzejních expozic PRE je samozřejmě pro všechny zdarma.

Těšíme se na vás!

Technické a dokumentační muzeum pražské energetiky
Jankovcova 960/40, Praha 7 - Holešovice
(200 m od Nádraží Holešovice a stejnojmenné stanice metra „C“)
Návštěvní dny: ÚTERÝ a ČTVRTEK mezi 8. a 15. hodinou
(návštěvy po předchozí domluvě; začátky prohlídek 8.00, 10.00 a 13.00 hod.)
KONTAKT - objednávky: tel. 267 052 315, e-mail: muzeum@pre.cz
www.pre.cz/muzeum
Vstup volný.