Zástupci Sazky prý pomlouvají Fortunu, ta zvažuje právní kroky

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: E15 Michael Tomes

Sázková společnost Fortuna podezřívá konkurenční Sazku z nekalých praktik. Zástupci Sazky podle ní nevybíravě tlačí na prodejce k vypovězení smluv s Fortunou. Fortuna kvůli tomu zvažuje právní kroky. Sazku obvinění překvapilo. Jde prý o napadání konkurence.

„Z trhu se nám donesly informace, že obchodní zástupci Sazky obchází provozovatele terminálů a říkají, že končíme. Strhávají naše plakáty, své losy umisťují do našich stojanů a provozovatele nutí vypovědět s námi smlouvu, jinak dostanou od Sazky výpověď,“ uvedl finanční ředitel Fortuny Michal Vepřek.

Podle něj se tato činnost, která trvá zhruba půl roku, v poslední době stupňuje. „Takřka neustále se na nás obrací některý provozovatel s tím, že se s takovým jednáním setkal. Někteří proto naši smlouvu převedli například na manželku, aby tomu mohli čelit. Jen v poslední době jsme však takto přišli o pět smluv,“ uvedl Vepřek.

Firma nyní podle něj shromažďuje důkazy a chystá právní kroky. „Myslíme si, že to hraničí se zneužitím dominantního postavení,“ dodal. Připustil stížnost k antimonopolnímu úřadu.

Podle Vepřeka nejde primárně o finanční potrestání konkurence. „Nepotřebujeme, aby Sazka dostala pokutu, ale aby tohle přestala dělat. Aby se začala chovat férově,“ řekl Vepřek.

Sazka obvinění ze strany Fortuny vnímá spíše jako snahu o napadání konkurence, než soustředění se na vlastní problémy. „Takové praktiky jsou Sazce cizí a vždy se budeme soustředit v první řadě na zákazníka, což naše výsledky potvrzují. Dobrá obchodní politika, dobrý marketing a pochopení potřeb zákazníka pomáhá Sazce být nejúspěšnější loterijní firmou na českém trhu,“ reagoval tiskový mluvčí Václav Friedmann.