Žena zpronevěřila 17 milionů, kvůli lásce ke sňatkovému podvodníkovi

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: profimedia.cz

Pětatřicetiletá žena z Ostravy podlehla lásce a nechala se přesvědčit mužem, kterého poznala přes inzerát, ke zpronevěře. Z účtu firmy, kde pracovala, podle policie postupně převedla více než 17 milionů korun.

Peníze dávala známému, ke kterému měla silnou citovou vazbu. Sliboval ji společnou budoucnost. Ve skutečnosti to byl ženatý podvodník. Žena se nakonec udala sama. O případu informovala mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská.

Žena se s o rok starším mužem z Opavska seznámila v polovině roku 2006. „Muž jí při každé příležitosti ubezpečoval, že je svobodný a velmi mu na ní záleží. Paní mu uvěřila. Muž je ale ženatý a pouze využíval její citové vazby. Chtěl se obohatit. Proto ji opakovaně žádal o peníze,“ uvedla mluvčí.

Zamilovaná žena mu v domnění, že našla životního partnera, nejprve postupně předala všechny své úspory. Když jí došly, nechala se přesvědčit mužem, aby brala peníze ze své firmy. V té pracovala na pozici, která jí to umožňovala. Měla důvěru nadřízených, a tak jí to procházelo. Podvodník podle policie tvrdil, že peníze potřebuje na vybudování společné budoucnosti a investice.

„Od poloviny roku 2008 po dobu dvou let se jí podařilo převést na svůj účet zhruba 17 milionů z firemních peněz. Ty vybírala a předávala svému příteli,“ řekla Štětínská s tím, že na konci roku situaci žena přestala zvládat a sama se udala policii. Nejprve odmítala říct, kde peníze skončily. Kriminalisté ale na podvodníka během vyšetřování přišli.

Muž, který byl v minulosti už za podobný podvod odsouzen, skončil ve vazbě. Oběma za zpronevěru respektive návod ke zpronevěře hrozí až desetiletý pobyt ve vězení.