Zetor upevňuje svou pozici v Německu, otevírá novou pobočku

Zetor Forterra HSX

Zetor Forterra HSX Zdroj: Zetor

Zetor Crystal
Zetor Crystal
Zetor Crystal
Zetor Crystal
Zetor Crystal
5
Fotogalerie
Prostřednictvím dceřiné společnosti Zetor Deutschland otevírá brněnský výrobce traktorů novou pobočku ve městě Witzenhausen, ležícím v centrálním Německu v oblasti Hesenska.

Nová pobočka je součástí vzdělávacího centra DEULA Witzenhausen, které slouží jako centrum odborné přípravy. Jedná se o plnohodnotné prodejní a servisní místo, kompletně materiálně a personálně vybavené i pro případné vzdálenější servisní výjezdy.

Podívejte se na představení modelu Crystal 160

Tato investice má zajistit zkvalitnění servisních a prodejních služeb směrem k obchodním partnerům a zákazníkům. Zetor Deutschland GmbH se zabývá distribucí, prodejem a servisem produktů značky Zetor v Německu, Rakousku a Švýcarsku.

„Otevření nové pobočky je vnímáno jako strategický krok pro další rozvoj značky Zetor v německy hovořících zemích. Její umístění v centrální části Německa má stát za vhodnějšími podmínkami pro technickou podporu dealerské sítě především v oblastech západního, severního, středního a částečně východního Německa,“ uvedl Pavel Jahoda, ředitel Zetor Deutschland.

V současnosti se pozice značky Zetor v Německu, Rakousku a Švýcarsku stabilizuje a českému výrobci se zde daří naplňovat stanovené cíle. V rámci střednědobého plánu, což má být okolo dvou až tří let, usiluje Zetor o upevnění své pozice mezi patnácti nejprodávanějšími značkami.

Jen v letošním roce se podařilo za prvních pět měsíců navýšit prodej o 85 % ve srovnání se stejným obdobím loňského roku. Úspěch byl zaznamenán i ve Švýcarsku, kde se prodeje již v roce 2015 meziročně ztrojnásobily, a Zetor od stanoveného cíle dělí jedna příčka. Daří se prodávat i agregace v rámci Zetor System, kdy se meziroční obrat prodejů navýšil o 57 %. Pozornost je nově zaměřena i na Rakousko, kde je budována zcela nová obchodní síť.

auto.cz