Tiffany & Co. vytváří nejdražší osobní šperk

Tiffany diamond na krku Gal Gadot ve filmu Smrt na Nilu.

Tiffany diamond na krku Gal Gadot ve filmu Smrt na Nilu. Zdroj: Tiffany & Co.

Původní náhrdelník, představen v roce 1939 na světové výstavě. Místo diamantu jej zdobil akvamarín.
Nový design náhrdelníku bok po boku s gargantuovským diamantem, který nahradí původní kámen.
Ikonický žlutý diamant, nedávno poprvé pojmenovaný Tiffany diamond je součástí sbírky značky, na kterou je patřičně hrdá.
Audrey Hepburn při natáčení Snídaně u Tiffanyho. Žlutý diamant měla pouze na promo fotkách a tehdy byl zasazen ve šperku z platiny a diamantů. Nově byl kámen zasazen do modernějšího designu.
4
Fotogalerie

Společnost Tiffany & Co. získala neuvěřitelný diamant o váze 80 karátů. K nově otevřenému butiku se proto značka rozhodla osvěžit design šperku z roku 1939. Náhrdelník se stane jedním z nejdražších osobních šperků vůbec a bude odhalen v roce 2022, kdy se znovu otevřou dveře obchodu na Páté Avenue. 

Na planetě je mnoho šperků. Některé se pořídí za relativní pakatel. To jsou ty, které vidíte hrdě nošené. Na prstech a šíjích. Pak jsou takové, které se nikdy nedají pořídit. V největší míře je vlastní Alžběta II. Pak jsou takové, které se pořídit dají, ale stojí tolik, že jakmile si je někdo koupí, už nikdy je neuvidíme. Jedním z těchto šperků bude i nový náhrdelník Tiffany.

Diamantový náhrdelník bude odhalen v roce 2022 při slavnostním znovuotevření nově pojatého vlajkového obchodu Tiffany na Páté Avenue. To je mimochodem to místo, před kterým stála Audrey Hepburn ve Snídani u Tiffanyho. Tehdejší natáčení probíhalo v pět ráno, aby od sedmé mohl normálně fungovat provoz. 

Náhrdelník v původním designu s obrovským akvamarínem přilákal, témeř před sto lety, frontu náštěvníků. Na Světové výstavě v roce 1939, jejímž cílem bylo ukázat lidem světlejší zítřky, vznikl díky zájmu lidí dokonalý základ pro otevření nového a prvního obchodu Tiffany. Nyní bude akvamarín nahrazen lehce okázalým diamantem. 80 karátů, barva D bez vnitřních vad. To, alespoň co se diamantů týče, už lepší nebude.

Tiffany získalo pro své šperky během své 183 let dlouhé historie mnoho vzácných a význačných drahých kamenů, včetně legendárního diamantu Tiffany Diamond, jednoho z největších a nejkrásnějších dokonale žlutých diamantů na světě, nebo smaragdu Hooker Emerald, který je nyní vystaven ve Smithsonian Institution, a Mazarinových diamantů, které společnost Tiffany zakoupila na aukci francouzských korunních klenotů. 

Diamant byl získaný v Botswaně. Tiffany& Co. přistupuje k získávání diamantů zodpovědně a i proto před pár lety společnost spustila program s možností sledovat historii konkrétních diamantů.