Bohematic představuje hodinky Minor

Nový model hodinek Bohematic s označením MINOR

Nový model hodinek Bohematic s označením MINOR Zdroj: Bohematic

Nový model hodinek Bohematic s označením MINOR
Nový model hodinek Bohematic s označením MINOR
Nový model hodinek Bohematic s označením MINOR
Nový model hodinek Bohematic s označením MINOR
Nový model hodinek Bohematic s označením MINOR
8
Fotogalerie

Jako poctu legendárnímu českému automobilu „doutníku“ Aero Minor Sport a jeho pilotům představila mladá česká hodinářská manufaktura Bohematic druhý model svýh ručně vyráběných unikátních hodinek - Minor.

Po modelu Graphic Sutnar, které vytvořila na počest světoznámému českému designérovi a avantgardnímu umělci Ladislavu Sutnarovi, přichází na trh s více sportovně zaměřeným modelem hodinek s názvem Minor, který odkazuje na silný český příběh a je poctou závodníkům a slavnému českému automobilu Aero Minor Sport, který v roce 1949 vyhrál legendární závod 24 hodin Le Mans.

Design nového modelu je opět výsledkem práce studia Olgoj Chorchoj a designérů Michala Froňka a Jana Němečka. Z každého prodaného kusu hodinek Minor věnuje Bohematic částku 1949 korun na podporu a činnost neziskové organizace Post Bellum, která spravuje sbírku Paměť národa.  

Hodinky jsou v mnoha detailech vizuálně spjaty s tímto velmi úspěšným závodním vozem. Mají originálně tvarované lehké titanové pouzdro s ergonomickým tvarem nožek a otočnou lunetu. Grafika číselníku a tvar ruček připomínají přístroje palubní desky, v korunce ožívá ozubení závodní převodovky a rotor automatického nátahu cituje geometrii disku kola. Pohled do soukolí manufakturního strojku od prémiového švýcarského výrobce La Joux-Perret, který má několik úprav provedených speciálně pro chronograf Minor, umožňuje nejen víko s průhledem, ale i unikátně perforovaný číselník. Dva reliéfní subčíselníky a minutová stupnice jsou ručně vsazeny, třetí subčíselník je vyznačen luminiscenčními indexy v rastru perforace. Komplikace kalibru byly voleny s respektem k hlavním atributům této sportovní série, kterými jsou rychlost a vytrvalost. Precizním detailem hodinek je i skeletovaný datový věnec. Ručně šitý kožený pásek z ateliéru Ondřeje Šímy s velkými otvory doplňuje celý zážitek z tohoto modelu.

Majitel hodinek Minor má možnost vyjít z navržených variant modelů a zároveň si své hodinky do značné míry individualizovat. Kromě vlastních barevných kombinací číselníku si zákazníci mohou navrhnout potisk, nebo personalizaci číselníku pomocí kontrastního vyplnění, gravírováním na korunce a mnoha dalších detailů. 

Model Minor se vyrábí ve čtyřech různých variantách odkazujících na legendární automobilové závody Le Mans Blue, Spa Grey, Indy Sunburn a Monaco Black. Cena hodinek Minor je 148 tisíc korun a může se dále lišit dle úrovně a náročnosti individualizace.