Chybí vám místo pro home office? Hotely nabízejí volné pokoje jako pracovny

Hotelové prostředí jako nová pracovna?.

Hotelové prostředí jako nová pracovna?. Zdroj: Pexels

Hotelové prostředí jako nová pracovna?
Hotel Hoffmeister na Malé Straně je jedn z těch, které hotel office nabízí.
3
Fotogalerie

Pokud máte problém soustředěně pracovat z domu nebo potřebujete pauzu od dětí či partnera, je možné využívat přes den jako pracovnu nabídky hotelových provozovatelů. Ty se nyní stávají možnou alternativou oproti velkým kancelářským prostorům s centrální klimatizací nebo zavřeným kavárnám.

Pro vyhledání vhodné nabídky vznikl před nedávnem portál pracujzhotelu.cz. Propojuje pracovníky s hotely, které mají momentálně zcela prázdné hotelové pokoje. Na webu si zákazník ověří cenu za pracovní pokoj, zda je možné v hotelu parkovat nebo tisknout a jaké občerstvení ubytovací zařízení nabízí. Hotel zas zabezpečí čištění a dezinfekci pokoje. Zákazník jej pro rezervaci již kontaktuje napřímo.

Web je spuštěn od čtvrtka 23. dubna pro Prahu, Brno a Bratislavu a momentálně se registrují další hotely po celém Česku a Slovensku. Ty na Slovensku se na portál přidávají, zatím ale mohou poskytovat pouze dlouhodobý nájem, tedy na 10+ dní. V Česku je poskytování ubytovacích služeb možné, ale jenom pro pracovní účely. Dle nejnovějších informací by se hotely v Česku mohly otevřít všem návštěvníkům naplno až od 25. května.

“Projekt pracujzhotelu.cz je takový corona-quick-fix. Sám jsem měl problém soustředěne z home-office pracovat a přemýšlel jsem nad alternativami. Asi nejzajímavější byla práce z hotelu, jelikož jsou hotely momentálně buď zavřené, nebo úplně prázdné. Za pár hodin přes víkend jsme spolu s developerem Janem Krčmárem validovali zájem hotelů a vytvořili jednoduchý web, kde propojujeme pracovníky s hotely. Hotelům to vytvoří alespoň nějaké tržby na profinancování, neboť jsou asi nejvíce zasažený segment korona-krizí. Hotely, které mají zájem o registraci, nás přes webovou stránku portálu mohou se svou nabídkou kontaktovat,” říká Andrej Petrus, zakladatel portálu PracujzHotelu.cz a investiční manažer ve fondu rizikového kapitálu ZAKA.

Například v Praze jsou v systému se svými nabídkami zalogovány hotely jako Mama Shelter nebo Hoffmeister. Hotely lze využít také k pracovním schůzkám, to byla ostatně běžná praxe i před koronavirovou krizí. 

Konkrétně například zmíněný Hoffmeister nabízí i sám na svém webu možnost takzvaného "hotel office". Za den pracovního pobytu v hotelovém pokoji zájemce zaplatí kolem tisíce korun. Samozřejmostí je připojení k internetu, parkování nebo třeba asistence s donáškou jídel.