Nestlé pomáhá penězi i potravinami

Továrna Nestlé.

Továrna Nestlé. Zdroj: Reuters

Společnost Nestlé patří k těm, které významným způsobem přispívají na boj proti koronaviru jak v České republice, tak na mezinárodní úrovni. V České republice se mimo jiné zapojila do veřejné sbírky Charity ČR na podporu poskytovatelů sociálních služeb.

Charita ČR nashromážděnými prostředky pomáhá hradit především nákup zdravotnického vybavení a dalších pomůcek potřebných pro ochranu seniorů a jejich pečovatelů před nákazou koronavirem. Nestlé se zavázalo z vlastních zdrojů zdvojnásobit sumu dobrovolných příspěvků, které jeho zaměstnanci pro tento účel darují.

„Naši zaměstnanci v posledních týdnech vymýšlejí nové možnosti, jak pomoci těm, kteří to nyní opravdu potřebují. Lidé v organizacích pečujících o seniory denně riskují své zdraví, často bez potřebných ochranných pomůcek, aby seniorům zabezpečili nezbytnou péči. Rozhodli jsme se jim pomoct, a to podporou veřejné sbírky Charity ČR. Věřím, že do sbírky přispějí i naši zaměstnanci, přičemž dar od každého z nich bude společností Nestlé zdvojnásoben,“ říká Vratislav Janda, ředitel pro korporátní záležitosti Nestlé Česko a Slovensko.

Kromě darů pro pečovatele o seniory se Nestlé postaralo také o zdravotníky, hasiče nebo policisty. V minulých dnech byly do skladů příslušných složek Integrovaného záchranného systému a nemocnic v Česku a na Slovensku rozvezeny tisíce kartonů cukrovinek, kávy a dalších potravin v hodnotě více než sedm milionů korun.

Nestlé jakožto nadnárodní podnik samozřejmě pomáhá i ve světě. V reakci na aktuální situaci společnost spojila síly s Mezinárodní federací společností Červeného kříže a Červeného půlměsíce a zavázala se poskytnout potraviny, klinickou výživu a balenou vodu tam, kde je to nejvíce potřeba. Dále přispěje částkou 10 milionů švýcarských frank. (27 milionů korun) zemím, které jsou současnou situací nejvíce zasaženy.