Bitcoin pokračuje v pádu. Jeho hodnota klesla pod šest tisíc dolarů

Bitcoin

Bitcoin Zdroj: profimedia

Kybernetická měna bitcoin dnes pokračuje v poklesu a na burze Bitstamp se propadla pod 6000 dolarů (téměř 122 tisíc korun). Od počátku letošního roku bitcoin ztratil již více než polovinu hodnoty.
 

Bitcoin dnes ztratil až 13 procent. Kryptoměna prudce klesá již několik seancí kvůli obavám ze zásahů regulačních úřadů a panice investorů.

Minulý týden pak bitcoin zažil nejhorší týdenní propad od roku 2013. Ještě v prosinci se přitom bitcoin prodával za téměř 20 tisíc dolarů a za celý loňský rok zpevnil o více než 1300 procent.

Na burze Bitstamp se bitcoin propadl až na 5920 dolarů, nejníže od poloviny listopadu. Poté mírně oživil. Kromě bitcoinu tento týden výrazně ztrácejí i další kryptoměny.

Sledujte cenu nejen bitcoinu, ale i kurzy dalších kryptoměn zde >>>

V poslední době se stále častěji objevují zprávy o snaze omezit obchody s bitcoiny a jejich používání. Naposledy v neděli britská banka Lloyds Banking Group oznámila, že zakáže zákazníkům používat kreditní karty k nákupu bitcoinů.

Připojila se tak k americkým gigantům JPMorgan Chase & Co. a Citigroup. V pondělí navíc Indie uvedla, že plánuje kroky, po kterých budou virtuální měny v jejím platebním systému nelegální a hodlá regulovat obchodování s majetkem napojeným na kryptoměny.

Vše o kryptoměnách čtěte zde >>>


Příznivci kryptoměn upozorňují, že krátkodobé výkyvy cen se dají očekávat a nenarušují sílu a hodnotu technologie blockchain, o kterou se opírají. Vývoj jejich cen je však do značné míry způsoben spekulativními investicemi a kritici kryptoměn tvrdí, že jsou jen velkou bublinou, která splaskne.

Při pohledu zpět do roku 2011 a včetně nejnovějšího výprodeje se cena bitcoinu na burze Bitstamp snížila o polovinu devětkrát, než znovu oživila. Naposledy to bylo v období od listopadu 2014 do ledna 2015.


Informace o kurzu bitcoinu najdete zde >>>