Akcie Twitteru padají, srazily je zprávy o nezájmu o koupi firmy

Twitter, ilustrační foto

Twitter, ilustrační foto Zdroj: Profimedia.cz

Twitter
Twitter (ilustrační foto)
Twitter (ilustrační foto)
Twitter
Twitter,
8
Fotogalerie

Cena akcií internetové sítě Twitter se dnes propadla téměř o pětinu. Investoři tak zareagovali na zprávu technologického serveru Recode, podle které internetový gigant Google ani mediální společnost Walt Disney neplánují nabídku na převzetí Twitteru. Podle serveru je rovněž nepravděpodobné, že by o koupi Twitteru usiloval technologický gigant Apple.

Zdroje agentury Reuters tento týden uvedly, že Twitter vyzval potenciální uchazeče o jeho převzetí, aby během příštích dvou týdnů předložili závazné nabídky. Firma podle zdrojů doufá, že jednání o svém převzetí dokončí ještě tento měsíc.

Server Recode uvedl, že jediným potenciálním uchazečem o Twitter zůstává technologická společnost Salesforce. Ta ale zatím nepotvrdila, že předloží nabídku. Cena akcií Twitteru dnes klesla až o 19,2 procenta na 20,10 dolaru. Tržní hodnota společnosti se tak pohybovala kolem 14,2 miliardy dolarů (zhruba 344 miliard korun).

Twitter je bezplatnou službou, jejímž prostřednictvím uživatelé mohou sdělovat krátké vzkazy. Firma se nyní potýká s intenzivnější konkurencí ze strany rychle rostoucích rivalů, jako jsou Snapchat a Instagram. Tržby Twitteru se ve druhém čtvrtletí zvýšily o 20 procent na 602 milionů dolarů, a zaznamenaly tak nejslabší nárůst od vstupu firmy na burzu před téměř třemi lety.