Američan smekl před spoluhráči

Basketbalisté prvoligového Kolína vstoupili do přípravy na novou sezonu. Na tréninku se už hlásila i nová posila Chris Miles, 211 centimetrů vysoký Američan.

V minulé sezoně Mattoni NBL skončili osmí, v té nové chtějí ještě výš. Basketbalisté Kolína mají smělé plány a tomu podřizují i letní přípravný dril.
„Hlásilo se mi dvanáct hráčů. Kromě Romana Marka, jenž právě reprezentuje Slovensko, nikdo nechyběl,“ řekl trenér Predrag Benáček po úterním tréninku.

Nerozlučná dvojka

Příprava na čerstvě nalakované palubovce v hale spojů začala driblingem mezi kužely, následovalo cvičení se švihadly a nácvik přihrávek ve dvojicích. Bez překvapení bylo, že jeden z párů tvořili Terry Smith s Bradem Jonesem, tedy americká „dvojčata“. Však to byli právě hlavně oni, kdo v minulé sezoně dotáhl kolínský tým do play-off. Pozornost také přitahoval 211 centimetrů vysoký basketbalista, Američan Chris Miles. Největší letní posila Kolína a čerstvý absolvent univerzity je na své první evropské „štaci“. „Přiletěl jsem teprve v pondělí, takže se tady zatím hlavně rozkoukávám. Zatím však musím říct, že na mě trenér i spoluhráči udělali velice dobrý dojem. Týmu chci pomoci vyhrát víc zápasů než v minulém ročníku nejvyšší soutěže,“ řekl Miles po svém prvním tréninku v Česku.

Emoce na tréninku

Že do týmu přibyl do hry velmi zapálený hráč, bylo patrné už ze závěrečného tréninkového zápasu týmu. Miles jej velmi emotivně prožíval. „V tréninku děláte spoustu věcí, které se vám vrátí v zápase. Proto se snažím pracovat i po dobu letního drilu na sto procent,“ dodal americký svalovec.
Novou tváří v kolínském kádru je také Luboš Stria. Přišel z Poděbrad, které prodaly nejvyšší soutěž Svitavám. Stria by měl nahradit Jana Pavlíka, jenž v Kolíně po minulé sezoně skončil.
Za velkou výhodu trenér Benáček považuje, že kádr Kolína doznal v létě pouhé dvě změny. „V předchozích sezonách jsme měnili kádr až příliš, a prakticky jsme začínali od začátku. Tentokrát je to v tomto ohledu daleko lepší,“ myslí si kouč.

Benešov, pak Slováci

Na kolínské basketbalisty čeká v téměř dva měsíce trvající přípravě jedenáct přátelských zápasů. Ten první odehrají třetího září doma proti Benešovu.
„Teď se zaměříme hlavně na to, aby se hráči po prázdninách dostali do tréninkového tempa. Od pondělí strávíme hodně času na atletickém stadionu, kde zapracujeme na vylepšování fyzické kondice. A v září vyrazíme k několika přípravným utkáním na Slovensko,“ řekl trenér Predrag Benáček.