Apple posílil v mapách. Koupil výrobce aplikací WiFiSlam

Tim Cook, šéf Apple

Tim Cook, šéf Apple Zdroj: Profimedia.cz

Americký technologický gigant Apple koupil výrobce mapových aplikací pro chytré telefony WiFiSlam. Apple, který měl loni s vlastním mapovým systémem pro telefony iPhone velké problémy, zprávu potvrdil, hodnotu transakce však nesdělil.

Společnost WiFiSlam vyvíjí technologie pro sledování pohybu ve vnitřních prostorech a další podobné služby. „Apple čas od času získává menší technologické firmy, o našich úmyslech a plánech s nimi obvykle nemluvíme,“ řekl agentuře Reuters mluvčí Apple.

List The Wall Street Journal s odkazem na informované zdroje uvedl, že Apple za mladou firmu ze Sillicon Valley zaplatil kolem 20 milionů dolarů (516 milionů korun). Velké technologické společnosti jako Apple a Google soutěží o to, která nabídne více mapových aplikací o vyšší kvalitě. Apple loni v tomto boji utrpěl těžkou porážku, když jeho vlastní mapový systém vyvinutý firmou TomTom pro nové verze iPhonů vyvolal značné stížnosti zákazníků. Firma se poté vrátila k nejpopulárnějšímu internetovému systému Google Maps.