Ať šampaňské před půlnocí bouchá

Silvestra nemusí lidé trávit jen doma u televize a chlebíčků.

Jak zakončit rok 2010? Možností je mnoho. Sportovci s oslavou začnou už dopoledne. Po devětadvacáté odstartují v parku na Štěpánce Silvestrovský běh. Na tratě, které měří od sto padesáti metrů do tří kilometrů, se mohou registrovat u hudebního pavilonu v půl desáté. Startovné stojí dvacet korun, děti zaplatí polovinu.

Party u Bondy Centra

Po loňské premiéře magistrát opět nabídne oslavy u Bondy Centra. „Vystoupí Švihadlo, Kočky neberem, Hitfakers, KTP a DJ Antuka,“ vyjmenovává organizátor Aleš Macoun. Večírek začne z boku budovy v osm hodin večer a potrvá do dvou hodin ráno. Návštěvníci mohou auto až do dvou odpoledne druhého dne nechat v Bondy.
Obřího silvestra nachystali rovněž v Dětenicích. „Lidé se vrátí do dob kejklířů, fakírů, polykačů ohňů, chybět nebude vystoupení břišní tanečnice,“ říká mluvčí Dětenic Linda Vojancová. Po půlnoční světelné show a středověké discotéce někteří z hostů přespí v zámeckých hotelech.
To už budou mít skoro půlden silvestra za sebou na zámku Loučeň, kde oslavy začnou současně s tichomořskými ostrovy Kiribati. Šampaňské odšpuntují už v jednu odpoledne.

Kde budou oslavy konce roku

u Bondy Centra od 20.00
v Restauraci Rožátov s Max Bandem od 20.00
v krčmě a na zámku Dětenice od 19.00
na zámku v Loučeni od 12.00 do 15.30