Basketbalisté jsou znovu v čele

Plzeňská Lokomotiva využila domácí prostředí a dvakrát vyhrála. V prvoligové soutěži se dostala opět do čela tabulky.

První porážka v předchozím zápase s Chomutovem nezanechala na plzeňských basketbalistech vážnější stopy. V Městské hale na Slovanech potvrdili hráči Lokomotivy roli favorita a o víkendu si po dvou vítězstvích připsali do prvoligové tabulky čtyři body. Plnohodnotný zisk je vynesl po devíti zápasech základní části znovu do čela průběžné tabulky před Liberec, Zlín a Jindřichův Hradec, kteří mají na svém kontě už porážky dvě. V prvním, sobotním, zápase přivítali domáci na palubovce tým Ostravy.

A start Plzeňanů do zápasu byl přímo raketový, po pěti minutách svítil na tabuli stav 13:0. Hosté se potom trochu vzpamatovali a snížili dokonce na rozdíl čtyř bodů. Potom ale převzala otěže utkání znovu Lokomotiva a po polovině zápasu vedla už o dvacet bodů, takže trenér Marian mohl prostřídat i hráče z lavičky. Ani střídající borci nezklamali, a tak Plzeň zvítězila nakonec vysoko 88:67.

Ve druhém, nedělním, zápase se na Slovanech představil Hradec Králové. Východočeši předvedli v sobotu velmi sympatický výkon proti Chomutovu, kterému podlehli pouze o čtyři body, proto i proti Lokomotivě nastoupili sebevědomě. Úplný začátek byl velmi vyrovnaný, jenže po několika rychlých kontrech a dobrých pokusech Frány se Lokomotiva od svého soupeře odpoutala rychle na dvacetibodový rozdíl a o osudu duelu bylo rozhodnuto.

Domácí, i přesto, že prostřídali všechny hráče, nadále navyšovali náskok, který se vyšplhal až na třicetibodový. Utkání se pak v poklidu dohrálo, Lokomotiva vyhrála výrazným rozdílem 95:71. V nedělním duelu se zaskvěl dlouhán Frána se čtyřiadvaceti body, výborně mu sekundoval i šestnáctibodový Velenský a třináctibodový Kovanda. V polovině listopadu hraje Lokomotiva dvakrát na palubovce soupeře. V sobotu čtrnáctého se střetne se svým pronásledovatelem v moderní hale v Jindřichově Hradci, o den později čeká plzeňské hráče duel v Benešově.