Bazén, bowlingová dráha i skleník. Američtí miliardáři se ukrývají do podzemních krytů

"Mnohem radši bych stavěl něco jiného, ale protože naše firma věří, že jsou bunkry potřeba, nebudeme stavět nic jiného, dokud pro ně bude existovat trh," dodal Lynch.

"Mnohem radši bych stavěl něco jiného, ale protože naše firma věří, že jsou bunkry potřeba, nebudeme stavět nic jiného, dokud pro ně bude existovat trh," dodal Lynch. Zdroj: Rising S Bunkers

Texaská společnost Rising S Bunkers, která patří mezi hlavní hráče v tomto odvětví, zažívá zlaté časy.
Podle jejího představitele Garyho Lynche teď dostávají o 2000 procent více dotazů od potenciálních kupců.
"Bohužel poptávka po podzemních bunkrech opět stoupla," řekl Lynch.
Nejžádanější jsou modely SilverLeaf s rozměry tři krát 15 metrů.
Na ty podle Lynche člověk nemusí být milionář, aby si je mohl dovolit.
16
Fotogalerie

Od technologických miliardářů a celebrit, až po lékaře a právníky a bezpočet velikánů obchodního světa. Všichni mají jedno společné – jsou nebo se stali majiteli podzemních bunkrů. Nejde jen o podzemní alternativu bydlení v současné krizi, tyto jsou vybavené plaveckými bazény, bowlingovou dráhou nebo střelnicí.

V souvisloti se situací, která nastala, vnímají majitelé svoje bunkry jako nejlepší možnou altrerantivu a připravují se spolu se svými rodinami na život pod zemí až několik měsíců. Neobávají se jaderné války či zásahu asteroidem, ale v první řadě občanských nepokojů.

Během posledních pěti let tito majitelé bunkrů budovali své luxusní úkryty s jediným cílem – ochránit své rodiny. Někteří mají bezpečné místnosti s únikovými průchody tunelem do bunkru. Další si nechali podzemní skrýše zbudovat na rozsáhlých pozemcích stranou od hlavního domu.

Prohlédněte si luxusní bydlení v podzemí.