30 let Beverly Hills 90210. Co dnes dělají hvězdy? Steve vydělává jako řečník, Andrea jako odborářka

Beverly Hills 90210 v novém.

Beverly Hills 90210 v novém. Zdroj: Foto Fox

Jason Priestley.
Jennie Garthová.
Gabrielle Carterisová.
Shannen Dohertyová a Ian Ziering.
Herec Brian Austin Green a herečka Shannen Dohertyová.
8
Fotogalerie

Je to právě celé tři dekády od premiéry prvního dílu seriálu, který se stal ikonou pro jednu generaci v USA i v Evropě včetně Česka. Beverly Hills 90210 začalo sbírat fanoušky 4. října 1990. Loni nově pod názvem BH 90210 přišli producenti s návaznou šestidílnou minisérií. Jak dnes žijí Brandon, Brenda a spol.? 

Hlavními tvůrkyněmi BH90210 byly Kelly a Donna, tedy herečky Jennie Garthová  a Tori Spellingová. Spellingová stála už i za posledními epizodami původní série. Americká média si loni kladla otázku, zda především Spellingová, která je dědičkou producenta Aarona Spellinga, byť její majetek je podle webu CelebrityNetWorth.com paradoxně nejnižší ze skupiny hlavních protagonistů, je tou, kdo finanční injekci potřebuje nejvíce.

Spellingová ale tyto spekulace odmítala. „Jsem schopná platit účty? Ano, děkuji za optání. Jsem,“ řekla pro televizní stanici Fox, která byla hostitelem nové série BH 90210. V minulosti ale ve skutečnosti na mnoho projektů nedostala půjčku a americké bulvární weby často plnily zprávy o jejím bankrotu.

Prohlédněte si fotogalerii:

Když její otec Aaron v roce 2006 zemřel, odkázal jí necelý milion dolarů z celkového svého odhadovaného jmění převyšující 500 milionů dolarů. „Není tajemstvím, že mám problémy s financemi. Vyrůstala jsem v bohatých poměrech, nikdy jsem neznala nic jiného,“ napsala Spellingová ve své autobiografii z roku 2013 s tím, že tak, jak hodně vydělávala, stejně tak i hodně utrácela.

Podnikavá Kelly

Pro zbylé seriálové "hvězdičky" bylo oprášení pozornosti kolem nich vítaným oživením a připomenutím dřívější větší slávy. Gabrielle Carterisová, neboli seriálová Andrea, je dnes prezidentkou odborové organizace SAG-AFTRA, která zastupuje 160 tisíc pracovníků ze světa médií a šoubyznysu. V minulosti se například aktivně zasazovala proti diskriminaci herců a hereček na základě věku. Carterisová je také velmi aktivní na Instagramu, naposled se zapojila do debat o obsazování postu soudkyně Nejvyššího soudu USA po nedávno zesnulé Ruth Bader Ginsburgové. 

Brian Austin Green, který v BH 90210 hraje roli Davida, si v roce 2010 vzal za manželku Megan Foxovou. Foxová ztvárnila například roli April ve filmové sérii Želvy Ninja. Spolu tvořili až do letoška prominentní hollywoodský pár. Před pár měsíci ale oznámili odloučení. Odměny za první řady Beverly Hills podle Greenových slov stačí i dnes na pohodlný život.

Stejně se vyjadřuje i Jennie Garthová alias Kelly. „V mladém věku jsem se stala finančně nezávislou,“ říká. Její investice pak směřovaly především do nemovitostí. Za téměř pět milionů dolarů loni prodala svůj dům, který dříve koupila za méně než polovinu současné ceny. Své jméno navíc zpeněžuje ve spojení s produktem Mom Gift Box. Dárkový set s bižuterií, svíčkou a pleťovou maskou se prodává online za 99,99 dolarů.

Naopak Ian Ziering, tedy Steve, vydělával v posledních letech hlavně na svých rolích. Například za seriál Sharknando měl podle magazínu Holywood Reporter dostat půl milionu dolarů. Loni se objevil třeba ve filmech Zombie Tidal Wave nebo Malibu Rescue. Ziering se živí také jako motivační řečník na různých konferencích. A možná právě on v poslední době Beverly Hills 90210 nejvíc připomíná, chodí do televizních studií a různých celebritních show a drží značku na živu.  

Brandon v. Brenda

Celé Beverly Hills 90210 se každopádně nejvíc točí kolem dvojčat Walshových, v civilu Shannen Dohertyové a Jasona Priestleyho.

Dohertyová, tedy Brenda, dříve přiznala, že ve svých 22 letech měla dluhy ve výši desítek tisíc dolarů. „Vydělávala jsem hodně, ale také platila vysoké daně, právníky, poradce,“ vysvětlovala tehdy svůj bankrot. Se svými manažery se pak následně soudila za pochybení při správě jejích peněz. Později hrála často v mnoha filmech a seriálech – za všechny seriál Čarodějky nebo film Flákači - a z finančních trablů se dostala. Teď má ale jiné starosti, bojuje se čtvrtým stádiem rakoviny. 

Aspoň jednou nohou mimo šoubyznys se pohybuje a vydělává Priestley. „Dostával jsem placeno za závodění, stál na hodně pódiích,“ zmiňoval v rozhovoru pro Sydney Morning Herald. Jinak měl vydělat na svých memoárech a podle žebříčku výdělků hvězd z kalifornské střední školy se mu od té doby dařilo.

V neposlední řadě je třeba zmínit Luka Perryho alias Dylana. Ten zemřel na následky mozkové příhody v roce 2019. 

Majetky hvězd z BH 90210
HerecPostavaMajetek
Tori SpellingováDona0,5 milionu dolarů
Gabrielle CarterisováAndrea 3 miliony dolarů
Brian Austin GreenDavid8 milionů dolarů 
Ian ZieringSteve 8 milionů dolarů 
Jennie Garthová Kelly 8 milionů dolarů
Shannen DohertyováBrenda5 milionů dolarů
Jason PriestleyBrandon16 milionů dolarů

Zdroj: CelebrityNetWorth.com