Chodce srazila tramvaj. Zemřel

V pondělí večer srazila v Ostravě-Hulvákách tramvaj šestadvacetiletého muže.

Nehoda se stala deset minut před osmou večer na Plzeňské ulici. „Tramvaj řídila jednatřicetiletá žena. K nehodě došlo asi třicet metrů před viaduktem u křižovatky s ulicí U koupaliště,“ popsala ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.
Když přijela na místo záchranka, šestadvacetiletý muž ležel v bezvědomí pod tramvají. Byl v kritickém stavu. „Utrpěl poranění hlavy, pravděpodobně také mozku, a dolní končetiny. Lékař provedl intubaci dýchacích cest a připojil zraněného k umělé plicní ventilaci, záchranáři zajistili pacienta krčním límcem, dlahami a začali podávat nutné léky. Muž byl připojen k monitoru srdeční činnosti a připraven k transportu do nemocnice,“ uvedl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.
Šestadvacetiletého mladého muže převezli do ostravské fakultní nemocnice. Tam na následky zranění zemřel. Policisté nehodu šetří jako usmrcení z nedbalosti, za nějž hrozí jeden až šest let ve vězení. „Žádáme případné svědky nehody, aby nás kontaktovali na lince 158 nebo informace sdělili poručíkovi Stanislavu Gregušovi na lince 974 725 450,“ vyzývá policejní mluvčí Holčáková.