Dělníka ve Vašíčkově ulici zavalila zemina. Zemřel.

V opravované Vašíčkově ulici v Kladně se v úterý odehrála tragédie. Zemřel jeden z dělníků pražské firmy D3 Invest, která na žádost města využila přestavby ulice k položení inženýrských sítí.

Devětačtyřicetiletého Slováka zavalila zemina v asi čtyři metry hluboké jámě. Neštěstí se stalo zhruba půl hodiny před polednem. Na místo okamžitě vyrazili policisté, záchranáři i hasiči. „Práce to byla komplikovaná. Kromě kladenských hasičů, na křižovatku ulic Vašíčkova a Severní museli vyjet i hasiči s Berouna s bagrem,“ vysvětlovala za středočeské hasiče Lenka Kostková.

Z počátku byl zavalený dělník při vědomí a s kolegy a záchranáři komunikoval. Asi po třech hodinách zemřel. „Zasahující lékař už bohužel mohl konstatovat jen smrt,“ řekla Tereza Janečková ze středočeské záchranky. Co tragédii zapříčinilo zatím nikdo neví.

„Nehodu šetříme jako usmrcení z nedbalosti. Budeme také zjišťovat, jestli nebyla porušena bezpečnost práce. Co se stalo, že se uvolnila zemina a muže zasypala, zatím nevíme,“ upozornila Jana Dětská z kladenské policie. Dělníkovo tělo se hasičům podařilo z jámy vytáhnout až krátce před šestou hodinou večer. Ulice byla celý den uzavřená. Přijíždějící auta odkláněli policisté i strážníci.

„Zhruba den, dokud se díra nezasype, bude Vašíčkova průjezdná jen jednosměrně. Jáma zasahuje až pod chodník,“ vysvětlil ředitel kladenských strážníků Stanislav Procházka. Na místo neštěstí v pátek dorazil i psycholog. „Mluvil i s majitelem firmy. Je to rodinná společnost, všichni se v ní dobře znají,“ uzavřel Procházka.