Do Smiřic míří Mišík i Schmitzer

Festival Smiřický hrnec vstoupil před dvěma lety do třetí dekády. Hudební přehlídka začíná v sobotu 19. června odpoledne.

V sobotu odpoledne se na fotbalovém hřišti ve Smiřicích na Hradecku koná dvaadvacátý ročník hudebního festivalu Smiřický hrnec. Hlavními taháky letos budou herec a písničkář Jiří Schmitzer, Vladimír Mišík a ETC a Beatles Revival. Pozadu však nezůstávají ani jména jako Lokálka a Nadoraz.
Program začne ve dvě hodiny odpoledne, kdy s hudebním pořadem pro děti vystoupí Divadlo Mazec alias skupina Ventilky a Pumpičky.

„Pořad je plný legrace a hudby, herci jsou zároveň vynikajícími muzikanty,“ uvedla Michaela Fischerová ze spolupořádající Umělecké agentury Fischer.

Od tří hodin odpoledne se na pódiu začnou střídat kapely, které budou hrát až do jedenácté večer. „Jako první vystoupí Lokálka, poslední zahrají Beatles Revival,“ upřesnila Michaela Fischerová. Dříve s

e festival konal na smiřickém zámku. Stěhování z historických prostor před několika lety organizátoři nelitují.

„Na zámku byla výborná atmosféra, vynikající akustika, ale chybělo tam zázemí. Hřiště je z tohoto hlediska lepší. Na festival chodí celé rodiny, které si na trávníku rozbalí deky a děti běhají okolo. Atmosféra bývá výborná,“ řekla Fischerová.

V sobotu bude mezi druhou a pátou hodinou odpolední přístupná zámecká kaple.