Dům Elvise Presleyho v Beverly Hills je na prodej

Vítejte v domě, kde žíl Král.

Vítejte v domě, kde žíl Král. Zdroj: Profimedia

Jídelna nedostatkem přírodního světla opravdu netrpí. (Autor: Profimedia)
Komu by se nelíbilo posezení na kryté verandě s krásným výhledem do okolí (dům stojí na vyvýšeném pozemku). (Autor: Profimedia)
Některé místnosti mají prosklené kromě oken i části střech. (Autor: Profimedia)
Nádherný výhled do okolí si vychutnáte i z pohovky. (Autor: Profimedia)
Kuchyň samozřejmě prošla renovací a nechybí ji nové vybavení. (Autor: Profimedia)
6
Fotogalerie
O tom, že reality patří k těm nejlepším investicím by mohl vyprávět král rock'n'rollu Elvis Presley. Samozřejmě pouze za předpokladu, kdyby žil. To je ovšem v jeho případě, díky mnoha fámám a pověstem o zfingování vlastní smrti, poněkud problematické téma.

Elvis dům koupil ve stejném roce, kdy se oženil se svojí manželkou Priscillou. Když zpěvák v roce 1967 kalifornský dům kupoval, zaplatil za něj 400 tisíc dolarů (při současném kurzu zhruba 7 560 000 korun). Dnes si případný zájemce o luxusní bydlení ovšem musí přichystat částku 32 krát vyšší, dům stojí bezmála 13 milionů dolarů (zhruba 245,6 milionu korun).

Za raketový růst ceny dům samozřejmě vděčí především svému slavnému majiteli. Elvis Presley v něm žil se svojí manželkou a dcerou. Po rozvodu v roce 1973 se Priscilla odstěhovala a po smrti Elvise jeho rodina dům prodala za zhruba milion a půl dolarů.

Vila stojí ve čtvrti Trousdale a dům ve francouzském stylu nabízí přes 500 metrů čtverečních prostoru. K vile patří exkluzivní výběžek o rozloze 1,18 akru s výhledem na město i oceán. Rezidence nabízí krásný výhled do okolí díky vysokým oknům od podlahy ke stropu a součástí je i dům pro hosty, nechybí lázně a samozřejmě ani bazén. Dům disponuje čtyřmi ložnicemi a pěti koupelnami.

V době, kdy zde Elvis žil, patřily mezi jeho sousedy hvězdy jako Frank Sinatra, Dean Martin, Tony Curtis nebo Ray Charles. Oblast si svou hvězdnou auru zachovává i dnes. V současné době mají svá sídla poblíž například Jennifer Aniston, americký herec David Spade nebo módní návrhářka Vera Wang. Původní majitel dům pronajímal za 25 tisíc dolarů měsíčně.