EKOSPOL patří mezi nejúspěšnější developery ve střední a východní Evropě

Další zajímavé ocenění si v minulém týdnu na své konto připsala přední česká developerská společnost EKOSPOL a.s. Renomovaný evropský časopis o realitách a developmentu CEE Construction & Investment Journal totiž zařadil EKOSPOL mezi 50 největších rezidenčních developerů posledního desetiletí ve střední a východní Evropě. Jediným kritériem pro určení konečného pořadí přitom byl celkový počet dokončených bytů v období let 2000 až 2010. Společnost EKOSPOL za toto období zrealizovala celkem více než 1500 bytů.

Jako jediný rezidenční developer v České republice se například EKOSPOL umístil v elitní společnosti 100 nejstabilnějších českých firem ze všech oborů v rámci ratingového hodnocení ČEKIA Stability Award, které každoročně vyhlašuje agentura ČEKIA. Povedlo se mu to hned dvakrát za sebou v letech 2009 a 2010, přičemž vždy získal nejvyšší možné ocenění AAA Excelentní. Stejnou raritou na českém realitním trhu jsou i prodejní výsledky společnosti. Jako jediný velký rezidenční developer v Praze má EKOSPOL všechny dokončené byty vyprodány, a některé projekty vyprodává dokonce ještě před dokončením výstavby.

Klíčem k úspěchu společnosti EKOSPOL je podle jejího generálního ředitele optimální poměr ceny a kvality bytů. Zárukou kvality jsou přitom vedle vynikajících prodejních výsledků a pozitivních referencí klientů také získaná ocenění. Již v září 2009 získal EKOSPOL Zvláštní cenu Státního fondu rozvoje bydlení při vyhlášení výsledků soutěže Stavba roku 2009. Cenu si odnesl bytový areál Nové Měcholupy za „kvalitní a dostupné bydlení vysokého standardu“. Necelý rok na to, v srpnu 2010, bodoval pro změnu bytový areál Rezidence Dalejské výhledy v soutěži POROTHERM DŮM 2010. Získal zvláštní cenu generálního ředitele vyhlašovatele soutěže, společnosti Wienerberger cihlářský průmysl, a.s. „Důvodem je výborné vyvážení technického řešení, vazby na infrastrukturu, užitných hodnot domu a ceny bydlení dle aktuální poptávky,“ stojí doslova v oficiálních výsledcích soutěže.