Facebook koupil firmu na internetovou bezpečnost

Datové centrum Facebooku v Oregonu.

Datové centrum Facebooku v Oregonu.

Americká internetová společnost Facebook koupila za blíže neurčenou cenu kalifornskou firmu PrivateCore. Ta disponuje technologiemi na ochranu počítačů a datových center.

„Viděl jsem, jak moc se lidé zajímají o bezpečí údajů, které svěřují službám typu Facebooku,“ citovala agentura Reuters Joe Sullivana, bezpečnostního šéfa největší sociální sítě světa.

„Postupem času Facebook plánuje nasadit naše technologie, aby pomáhali chránit lidi užívající Facebook,“ uvedl na firemním webu generální ředitel PrivateCore Oded Horovitz.

Facebook chce pomocí nově získaných technologií chránit data na serverech před „malwarem, neoprávněným fyzickým přístupem a škodlivými hardwarovými zařízeními“.

PrivateCore vytvořili lidé z Googlu a VMware

PrivateCore vznikla jako startup v kalifornském Palo Alto v roce 2012. Mezi zakladateli firmy jsou veteráni internetové bezpečnosti ze společností Google a VMware. Firma dostala do vínku 2,25 milionu dolarů od investorů z Foundation Capital. Agentura Reuters upozornila, že transakce přišla v době častějšího výskytu vysoce sofistikovaných úniků dat. Tento týden se například objevila zpráva, že ruští hackeři shromáždili zhruba 1,2 miliardy ukradených kombinací uživatelských jmen a hesel k více než půl milionu e-mailových adres.