Fanoušci se po derby prali i hajlovali

Po fotbalovém utkání mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou policie rotzehnala několik rvaček. Jeden z diváků putoval do cely, další dostali pokuty.

Jeden fanoušek v policejní cele a mnoho dalších s pokutou. Takový je výsledek nedělního fotbalového derby mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou. Fanoušci jabloneckého celku zřejmě neunesli prohru týmu, a tak valnou část přestupků mají na svědomí právě oni.

„Utkání přijelo do Liberce shlédnout kolem tří set fanoušků jabloneckého týmu. Po ukončení utkání se snažili fanoušci obou týmů vzájemně napadnout,“ informovala o situaci po zápase mluvčí liberecké policie Vlasta Suchánková. Policistům, kterých bylo nasazeno čtyřicet, se jim povedlo ve rvačce zabránit. Přitom ale zadrželi třiatřicetiletého fandu, který když šel Chrastavskou ulicí směrem na Fügnerovu ulici hajloval a křičel nacistická hesla. „Policisté ho zadrželi, eskortovali na policejní oddělení a poté skončil v policejní cele. Při dechové zkoušce mu naměřili 2,8 promile alkoholu,ů popsala Suchánková. Další rvačku se pokusili fanoušci obou celků vyprovokovat na náměstí Dr. E. Beneše. Jednoho z provokatérů policisté zajistili a dali mu pokutu za přestupek proti občanskému soužití. V řádění ale příznivci fotbalu nepřestali ani v tramvaji cestou do Jablonce. „Jeden z nich začal z tramvaje vyhazovat petardy a dýmovnice,“ podotkla policejní mluvčí. Policisté ho vyvedli z tramvaje ven a i on vyfasoval pokutu.

Do opatření byli zapojeni kromě policistů také liberečtí strážníci. Utkání navštívilo 5 967 diváků.