Fotografující mobil, nebo telefonující fotoaparát. Samsung představil novinku

Novinka Samsun S4 Zoom

Novinka Samsun S4 Zoom

Vejde se to do kapsy? Takovou otázku si pokládali diváci při premiéře navého Samsungu. Jedná se totiž o první telefon s optickým zoomem.

Samsung očekává zhoršení prodejů a proto představil další novinku. Jedná se o modifikaci úspěšného modelu Galaxy S4. Jenom je dvojnásobně tlustý (15,4 mm) a ze zadní stěny vystupuje optický zoom fotoaparátu. Další nevýhodou je jeho velká hmotnost. Ta přesahuje 200 gramů. Navíc je telefon kvůli masivnímu objektivu nevyvážený a špatně sedí v ruce. Po vodotěsné a mini verzi se tak jedná o další novinku a vůbec první mobilní telefon s optickým zoomem. Ten je desetinásobný.

Dále je přístroj vybaven 20 megapixolovým snímačem, optickým stabilizátorem obrazu, senzorem pro fotografování v šeru a možností širokoúhlé fotografie. Jako hledáček funguje 4,8 palcový dotikový displej. Smartphone má dvoujádrový procesor a podporuje všechny možnosti bezdrátové připojení. K dispozici firma nabízí dalších 23 výměnných objektivů.

Své novinky nabídne Samsung na začátku práznin i v Česku. Samsung Galaxy S4, který má být hlavním konkurentem iPhonu od Apple, firma poprvé ukázala v březnu a na český trh se dostal na konci dubna. V květnu pak předvedla model Mini s úhlopříčkou 4,3 palce (11 centimetrů) proti standardním pěti a s fotoaparátem s rozlišením osm megapixelů. Další odvozeninou od S4 bude model Active, který je odolný vůči prachu i vodě. Je o trochu větší než klasická S4, a cílí na dobrodružněji zaměřené uživatele.

Samsung Galaxy S4 Zoom: Mobil a fotoaparát s 10× zoomem v jednom