Frýdecko-místečtí futsalisté hrají divizi

Futsalisté United Frýdek-Místek si v divizi nevedou špatně. Po čtyřech kolech mají sedm bodů.

Futsalisté United Frýdek-Místek jsou zatím příjemným překvapením Moravskoslezské divize F. Někteří soupeři duely proti nim považovali za formalitu, ale nakonec odešli ze střetnutí poraženi. Přitom ještě nedávno to byl průměrný klub působící v krajském přeboru.
„Do soutěže jsme si žádné přehnané ambice nedávali, ale na druhou stranu jsme si říkali, že bychom mohli příjemně překvapit. Zatím jsme na tom poměrně dobře. Sedm bodů na nováčka soutěže určitě není málo,“ hodnotí dosavadní průběh sezony trenér futsalistů United Frýdek-Místek Radek Krpec.
Nejvíce zatím frýdecko-místecké futsalisty tlačí bota v zakončení. Především v zápase proti Ferramu Opava mohli nastřílet mnohem více branek a utkání tak dotáhnout do vítězného konce. „Zatím nám chybí koncový hráč. Pokud bychom pomýšleli výš a dávali si větší ambice, museli bychom do kádru přivést nějakého střelce, abychom byli v zakončení efektivnější,“ zamýšlí hrající vedoucí družstva Martin Holinka.

Zpestření s Žilinou

Futsalový oddíl United Frýdek-Místek změří síly mimo jiné také s Žilinou, která hraje nejvyšší futsalovou soutěž na Slovensku. „Bude to pro nás bezesporu zajímavá konfrontace. Proti podobným soupeřům běžně nenastupujeme. Prakticky nikdo z nás nemá moc ponětí, jak kvalitní je nejvyšší futsalová soutěž na Slovensku. Určitě si z takového klání můžeme odnést spoustu zajímavých postřehů,“ uvádí Krpec.
Vedení frýdecko-místeckých futsalistů už pomalu střádá také plány do budoucna. „Pokud se nám podaří futsal ve městě pořádně rozjet, chtěli bychom založit i mládežnická družstva,“ zakončil Holinka.