Golf aneb elegánem odmalička

Seriál týdeníku Sedmička představuje rodičům deset vybraných sportů pro jejich děti. Tentokrát golf.

Golf. Pro mnohé synonymum ke slovu bohatství. Sport džentlmenů čelí spoustě předsudků. Přitom není nijak nedostupný. Děti v Polabí mají několik možností, kam vyrazit na sestřižený trávník s jamkami.

„Golf je mylně považován za snobský sport pro nejvyšší vrstvy. Vždyť ho hrají i důchodci a vůbec lidi všech věkových i sociálních skupin,“ tvrdí poděbradský trenér golfu Jiří Kodeš.

Nejznámějším golfovým hřištěm v kraji je právě to u lázeňského města. Nyní už osmnáctijamkové hřiště začalo svou podobu získávat v roce 1961. Právě tehdy byl v lese nedaleko soutoku Labe s Cidlinou založen golfový oddíl TJ Slovan Poděbrady.

Smějí do něj děti? Jistěže. Rodiče je mohou přihlásit telefonicky, e-mailem či zajít na některý z tréninků.

„Doporučoval bych nejdříve telefonicky kontaktovat trenéra a určitě bych nevynechal naše webové stránky,“ radí Kodeš.

V areálu hřiště se konají tréninky „školičky“ pro děti ve věku čtyř až šesti let. Starší děti jsou pak roztříděny podle výkonnosti a věku do skupin.

Nejmladší zájemce o tenhle sport stojí roční poplatek tisíc korun. Děti starší sedmi let pak mají ceník odstupňován podle stáří a úrovně. V ceně jsou pravidelné tréninky s kvalifikovaným instruktorem a vstup na tréninková hřiště.

A výbava začínajícího golfisty? Většina rodičů má největší obavy z cen golfového vybavení. „Začínající dítě však potřebuje jen dvě základní hole, sportovní obuv a triko s límečkem,“ říká Kodeš.

Dvě hole vyjdou zhruba na šest set korun, sportovní oblečení má většina dětí ve svém šatníku. Jen v případě obuvi jsou nevhodné sálové boty. A pozor – přísně zakázány jsou klasické modré džíny.

INFOSERVIS PRO ZAČÍNAJÍCÍ GOLFISTY
Poděbrady – www.
golfpodebrady.cz, telefon 732
804 279