Google se vrhl do souboje s Applem, vyvíjí hodinky a herní konzoli

Google

Google Zdroj: profimedia.cz

Americký internetový gigant Google vyvíjí videoherní konzoli a náramkové hodinky založené na jeho operačním systému Android. Minimálně jeden z nových přístrojů firma představí již na podzim.

Nová zařízení jsou podle deníku Wall Street Journal součástí snahy společnosti využít úspěchu systému Android, který vstoupil na trh v roce 2008. Podle výzkumné firmy IDC tento systém používalo 75 procent všech chytrých telefonů a 57 procent počítačových tabletů dodaných zákazníkům v letošním prvním čtvrtletí. Zdroje obeznámené se situací listu řekly, že Google vývojem nových přístrojů také zčásti reaguje na očekávání, že s podobnými zařízeními přijde na trh konkurent Apple.

Hry využívající systém Android si získaly velkou popularitu a zažívají mnohem rychlejší růst než hry pro konzole firem Microsoft, Sony a Nintendo. Výrobce grafických čipů Nvidia nyní připravuje zahájení prodeje herní konzole Shield se systémem Android. Konzole měla původně vstoupit na trh již tento měsíc, její start byl ale kvůli technickým problémům odložen na červenec.

Google nyní dokončuje vývoj nové verze systému Android, jejíž uvedení na trh se očekává na podzim. Nová verze by podle zdrojů měla být lépe uzpůsobena levným smartphonům, které dominují na rozvíjejících se trzích. Google údajně vyvíjí také vlastní levné smartphony, které chce na těchto trzích nabídnout.