Havířov se pod Hinnerem zvedá

Cílem havířovských Pantherů je play-off.

Jednatel prvoligových havířovských hokejistů Petr Folta věří, že po minulých neúspěšných sezonách se klub probojuje do vyřazovacích bojů

Jak jste spokojeni s probíhající sezonou?
Samozřejmě nemůžeme být spokojeni s umístěním v tabulce. Po létě nečekaných zvratů a starostí, kdy jsme museli narychlo hledat nového trenéra a navíc se přidaly i finanční problémy, jsme se snažili hrát začátek přípravného období s mladými hráči. Mužstvo se prakticky dávalo dohromady po celou dobu přípravy, což nebylo ideální. Nicméně věříme, že půjdeme nahoru, naše hra se postupně zlepšuje.

Plánujete nějaké hráčské změny, posílení týmu?
Počátkem listopadu došlo ke změně na postu trenéra. K týmu přišel zkušený Pavel Hinner, který havířovský hokej dobře zná. Tým nyní vyjma Chomutova, odkud se body vozí velmi těžko, třikrát po sobě bodoval, což je pro další těžké zápasy povzbuzením.

Největší hvězdou hráčského kádru je bezesporu David Moravec. Jak jste spokojeni s jeho výkony?
David je velmi zkušený hráč. Od léta jde stále nahoru. Úlohu, kterou jsme od něj čekali, určitě plní. Má naši důvěru. Je vůdcem týmu, jeho pětka hraje velmi kvalitně.

Jak dlouho jej v Havířově můžeme vidět ještě hrát?
David u nás prodlužuje smlouvu co měsíc, takže se nedá říci, zda a jak dlouho u nás setrvá. My bychom Davida rádi v kádru udrželi co nejdéle, ale nemůžeme konkurovat ekonomicky silnějším týmům a lepším nabídkám.

Jaké jsou ambice týmu pro letošní ročník? S čím by jste byli na konci sezony spokojeni?
Určitě postup do vyřazovacích bojů mezi nejlepších dvanáct týmů. Chtěli bychom konečně přejít přes 1. kolo play-off, který se nám nějakou dobu nedaří.