Hemmy nestuduje, chce hrát

Novou posilou basketbalového klubu Levharti Chomutov je Pavel Hemmy. Hraje i za Kolín.

Chomutov / Dvaadvacetiletý Pavel Hemmy začínal s košíkovou v Sokolu Vyšehrad. V listopadu přestoupil do BC Kolín, který hraje nejvyšší soutěž. Po několika hodinách se domluvil na hostování s prvoligovým Chomutovem.

Na severu Čech chce Hemmy dostat více herních příležitostí.

Jak došlo k tomu, že jste odešel na hostování do Chomutova?

Po mém odchodu z Vyšehradu jsem dostal pár hracích nabídek, ze kterých jsem si vybral Kolín. Potěšil mě zájem Chomutova, jakožto prvoligového týmu. Dohoda mezi Kolínem a Chomutovem už vznikla interně a já jsem byl jen rád, že můžu hostovat v první lize, kde snad dostanu víc herních příležitostí. S některými hráči Chomutova jsem už dříve hrál, a tak jsem věděl, do čeho jdu.

Studoval jste před svým příchodem nějak hru Chomutova?

Vloni jsem měl příležitost ji prostudovat detailně, když jsem s Vyšehradem proti Chomutovu hrál první kolo v play-off. Letos jsem se přijel podívat na některé zápasy.

Čeho byste rád v Chomutově docílil?

Chomutov je sám o sobě dost silným týmem. Já akorát doufám, že budu nápomocný k co nejlepším výsledkům. Nejenom v základní části, ale i v play-off.

Basketbalisté jsou hodně často studenti vysokých škol. Také ještě studujete?

Momentálně ne, věnuji se naplno basketbalu. Vím ale, že ho nebudu hrát donekonečna, a tak se určitě na nějakou vysokou školu přihlásím.

Stále hrajete i za Kolín?

Ano, jsem hráčem Kolína. Mám tam dobré zázemí, vzrůstající tendence kvality týmu je mi velmi sympatická. Jak hráči, tak i vedení klubu se snaží o co nejlepší výsledky, což je pro mne dobrou motivací.

Na jak dlouho je hostování naplánované?

Zatím jsme dohodnutí pouze do konce této sezony, ale uvidíme, jak se situace vyvine pro příští rok.

Může se hostování změnit v přestup?

Myslím si, že ne. Mám s Kolínem smlouvu na delší dobu než jen na tento rok.

Jak na vás zatím působí chomutovský klub?

V Chomutově je super parta kluků, kteří už mají hodně odehráno, a tak mám i od koho čerpat zkušenosti. Zázemí, které Chomutov má, je podle mě jedno z nejlepších v celé první lize.

Jak je teď náročné dojíždění? Kde máte domov?

Domov mám v Praze, kde mám rodinu, přítelkyni. Teď jsem převážně v Kolíně. Do Chomutova dojíždím pouze na tréninky a zápasy. Když je lepší přespat v Chomutově, spím tam. Když mám druhý den trénink v Kolíně, jedu do Kolína.