Herci se proměnili v ty slavnější

V prostorách foyer Divadla Bolka Polívky můžou Brňané už potřetí zhlédnout prodejní výstavu velkoformátových originálů kalendáře s názvem Proměny. Co je čeká?

Jiří Bartoška coby zlotřilý Joker z Batmana či Pavel Liška jako kapitán Jack Sparrow ze snímku Piráti z Karibiku.

Dvanáct českých a slovenských herců nafotilo pod vedením fotografa Petra Kurečky a režiséra Marka Škarpy kalendář plný proměn. Zájemci si jej mohou v několika formátech koupit na pokladně Divadla Bolka Polívky, ale i v e-shopu nadace Archy Chantal, na jejíž konto výtěžek z prodeje poputuje. Cena kalendáře je od sto padesáti do dvou tisíc korun. Nadace, jejíž patronkou je herečka Chantal Poullain, realizuje projekty na podporu zlepšení služeb v nemocnicích. Kalendář získal za svůj charitativní přínos ocenění Kalendář roku. V loňském roce projekt nadaci přinesl takřka dva a půl milionu korun a v tom předchozím přes milion korun. Letošní akce nese podtitul Biograf. Kromě výše jmenovaných stránky zdobí proměny Tomáše Hanáka, Jana Krause, Jiřího Schmitzera, Jiřího Lábuse, Milana Lasici, Petra Nárožného, Bolka Polívky, Viktora Preisse, Matěje Ruperta a jediné ženy, Chantal Poullain.

„Letos jsme chtěli udělat kalendář pouze s pánským osazením. Nakonec jsme ale udělali výjimku u Chantal, protože bez ní by to nebylo ono,“ vysvětlují autoři kalendáře.