Hlučín očekává posily ze Slavie

V Hlučíně se i nadále bude hrát druhá fotbalová liga. Tým se ale změní. Kádr posílí hlavně hráči ze Slavie Praha.

Je rozhodnuto. Fotbalisté Hlučína budou hrát druhou ligu i příští rok. „Zaručené” zprávy o ekonomické tísni, které se objevily po skončení sezony, jsou podle generálního manažera Hlučína Lumíra Kota nesmyslné.
„Už bych to chtěl uzavřít. Přihlášku jsme na svaz poslali a budeme dál pokračovat ve druhé lize. Nevím, proč pořád někdo něco řeší,“ rozlobil se Kot. Že ale nebylo všechno v pořádku po skončení sezony, říkali i samotní hráči Hlučína. Těm se nelíbilo, že když zachránili druhou ligu na poslední chvíli, nikdo z vedení nepřišel a ani slůvkem se nezmínil, co bude s týmem v příští sezoně. Kot tohle ale odmítá. „S týmem jsme pracovali po celou sezonu. Není to tak, že bychom s nimi vůbec nemluvili. A myslím si, že není naše povinnost, abychom obcházeli hráče v kabině po každém utkání,“ reagoval podrážděně Kot.

Václav Daněk u týmu zůstane

V průběhu uplynulé sezony na trenérské lavičce skončil Pavel Hajný, kterého nahradil Václav Daněk. Tomu po posledním utkání spadl hluboký kámen ze srdce, když jeho svěřenci soutěž zachránili. „To, že jsme se zachránili, nemůžu brát jako úspěch. Navzdory tomu u nás trenér Daněk zůstává,“ sdělil Kot. Daněk v závěru loňské sezony na trenérské lavičce prožíval krušné časy. „Hlučínu se moc velké šance na záchranu nedávaly. Vždyť s námi v boji o záchranu bylo sparťanské béčko, Čáslav, která loni hrála o špici druhé ligy a Opava, která měla daleko vyšší rozpočet než my,“ uvedl Daněk. A právě Opava doprovodila jasně sestupující Vítkovice do MSFL. Hlučín a Karviná tak budou jediní zástupci ve druhé lize z Moravskoslezského kraje. „Myslím, že Opava spadla jen z toho důvodu, že nebyla připravena bojovat o sestup. Navíc, když jsme u nich tři kola před koncem vyhráli 1:0, od té doby, jako by se zlomili. Toto utkání podle mě rozhodlo o jejich pádu,“ řekl Daněk, bývalý kanonýr Baníku, rakouského Tyrolu Insbruck nebo francouzského klubu Le Havre. Daňka trochu mrzí, že se Hlučín zachránil gólem z penalty. „Mohlo a může se stát, že někdo za nařízenou a proměněnou penaltou uvidí něco jiného, než čistý sport. A dokonce se vyrojily nějaké spekulace, ale tohle já odmítám. Dukla v zápase kopala dvě penalty. Tenhle zápas byl pro mě tak emotivní, že jsem ještě druhý den byl úplně mimo,“ vrátil se Daněk k vyhrocenému poslednímu zápasu loňské sezony.

Trenér čeká na posily ze Slavie

Hlučín začal přípravu na novou sezonu ve čtvrtek 24. června. Hráčský kádr ale není kompletní. „Tým se bude hodně měnit. Jelikož působíme jako hráčská farma Slavie Praha, budu čekat, koho trenér Pražanů Karel Jarolím do Hlučína pošle,“ pověděl Daněk, který si přeje vyztužit hlavně obranu.