Hlučínská hudební paráda v žáru léta

Když se festival vydaří, vypadá to jako o minulém víkendu na hlučínské Štěrkovně.

Smršť v podání finské rockové skupiny Waltari uzavřela hodinu po sobotní půlnoci vydařený pátý ročník festivalu Štěrkovna Open Music.
V každý z festivalových dní přišly do areálu téměř čtyři tisíce diváků, kteří si mohli vybírat mezi špičkovými interprety různých hudebních žánrů. V pátek si například snad všechny podmanila slovenská popová hvězda Jana Kirschner, pak se dav vlnil podle přání Jiřího Macháčka a jeho Migu 21. V sobotu si přišli na své pravověrní rockeři při vystoupení Tonyho Ducháčka and Garage, bouřlivého přijetí se ovšem dočkal i Peter Nagy, který publikum zasypával jedním kouskem ze své zásoby hitů z osmdesátých let za druhým. „Spokojenost po všech stránkách,“ potvrdil jeden z organizátorů festivalu David Moravec. „Vše se obešlo bez problémů, kapely byly spokojené a vyšlo počasí, poprvé v historii festivalu ani trošku nezapršelo,“ řekl Moravec.
Bilance festivalu snad potěší i Josefa Tomčáka z Jeseníku nad Odrou, jehož rodina při nedávných povodních přišla o bydlení. Od pořadatelů dostane dvacet tisíc korun, zhruba šestnácti tisíci přispěli účinkující a další pomoc přislíbili přímo jednotliví sponzoři festivalu.