Hokejisté si zpříjemní léto

Do začátku extraligového ročníku 2010/2011 sice zbývají ještě tři měsíce, ale suchá příprava hokejistů BK Mladá Boleslav trvá už šest týdnů.

Tým využívá posilovnu, tělocvičnu a in-line plochu v domovské Metrostav Aréně, lesopark Štěpánka nebo víceúčelové hřiště za sedmou základní školou. „Každý se pere o své místo v kádru. Hráči trénují ve vlastním zájmu, protože nikdo nechce hrát počtvrté za sebou baráž,“ říká trenér Jan Vidner, který je v přípravě součástí realizačního týmu A mužstva, ale v sezoně se věnuje především mládežnickým družstvům.
V tomto a příštím týdnu mají boleslavští hokejisté jedinečnou šanci po dlouhé době nazout brusle, neboť na tamním stadionu trénují mládežnické reprezentace. Poté led opět zmizí.
Suchá příprava potrvá do 2. července. Následovat bude šestnáctidenní dovolená, po níž hokejisté začnou hrát. První přátelský zápas odehrají v úterý 3. srpna doma proti Vrchlabí. Středočechy čeká také tradiční letní pohár. Střetnou se s Ústím nad Labem, Hradcem Králové, Kladnem a Libercem. Generálkou bude duel v Litvínově 7. září. Nový ročník extraligy odstartuje o deset dní později. Boleslav ho zahájí utkáním v Kladně