Host nechtěl zaplatit, personál ho zmlátil

Trojice mužů zbila v jednom podniku na Starém Brně hosta, který neměl na zaplacení útraty. Policie bude stíhat nejen je, ale i muže, který vyrazil do lokálu bez peněz.

Bez peněz do hospody nelez. Na prastaré pořekadlo zřejmě zapomněl osmatřicetiletý muž, který se už před středečním obědem vydal do jedné z restaurací na Starém Brně.

„V pohodě popíjel pivo a půllitry prokládal rumem. Neváhal si objednat i jídlo. Číšníkovi namluvil, že přijdou i přátelé. Nechť pro ně kuchař také něco připraví. Přitom neměl v kapse ani korunu,“ řekl Sedmičce.cz brněnský policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Obsluhujícímu personálu i majiteli restaurace bylo jednání muže po čase podezřelé. Host s prázdnými kapsami odpoledne nakonec přiznal, že nemá na útratu ani korunu. Číšník, majitel podniku i jejich kamarád vzali tedy spravedlnost do svých rukou.

„Fyzicky nechtěného hosta napadli. Bili jej pěstmi a kopali do něj. Takto ho donutili k podepsání dlužního úpisu v několikanásobné výši. To ale nebylo vše. Prakticky bezbranného a zraněného muže navíc polévali vařící vodou. Pak jej z restaurace vyhodili,“ přiblížil Malášek svérázné rovnání účtů.

Muž skončil v nemocnici mimo jiné s frakturou dolní čelisti, zlomeninou nosních kůstek, vyraženým zubem, otřesem mozku, krvácením do pohrudnice a nemalým množstvím podlitin. K tomu má na krku opařeniny třetího stupně.

Kriminalisté po prošetření případu sdělili trojici násilníků podezření z trestných činů vydírání a ublížení na zdraví. Ani svérázný host neujde trestnému stíhání.