Hradec se může stát hlavním městem českého hokeje

Letošní sportovní rok se ve městě ponese ve znamení velkého snění. Bude se hrát na zdejším zimním stadionu Kontinentální hokejová liga?

Čas od času se v Hradci objeví svérázné plány, jak město proslavit. V minulosti to byly záměry vybudovat v krajském městě přístaviště vzducholodí, pořádat závody formule jedna nebo se podílet na „pražské“ olympiádě.

Poslední překvapení si nechali hradečtí radní na konec roku. Ve městě by se měla hrát Kontinentální hokejová liga, mamutí podnik pod hlavičkou bohatých ruských firem s ambicí rozšířit se v zemích severní i západní Evropy a konkurovat severoamerické NHL.

„Pro Hradec by to byla obrovská výzva a zviditelnění. Zatím z toho nemám hlavu v oblacích, i když za úspěch považuji už to, že si vedení KHL vybralo pro jednání právě Hradec. Rozhodnout by se mělo v březnu,“ uvedl předseda představenstva hradeckého hokejového klubu Martin Soukup.

Podle současných představ by mělo v Hradci vzniknout zcela nové mužstvo složené ze špičkových hráčů. Prvoligový tým by nadále hrál v druhé nejvyšší soutěži. Město by se proslavilo, vyrostly by nové hotely a ožilo by prý i věkošské letiště. Problematické by mohlo být soužití obou klubů na zimním stadionu. „Musela by se vyřešit otázka reklam. Další z mnoha věcí je také organizace zápasů ve chvíli, kdy se budou termíny shodovat,“ řekl Soukup.

Zařadí se hokejové plány po bok lodi Čechie, která hnije v bahně v centru města, anebo se uskuteční, podobně jako záměr národního centra záchranářů na letišti? To se zpočátku také zdálo jako utopie.