Hradišťané volí deset problémů města

Zájemci se mohou na webových stránkách zapojit do rozhodování o budoucnosti města.

Řekněte nám, co vás trápí, my to vyřešíme! Takový vzkaz teď míří z uherskohradišťské radnice. Šanci ovlivnit priority města mají všichni obyvatelé. Z hlasování i veřejného průzkumu pak úřad sestaví žebříček deseti největších problémů, která zveřejní o letních prázdninách.

V internetovém hlasování zatím vítězí ubývání zeleně. Nedávno se například obyvatelé ohradili proti kácení aleje kolem řeky Moravy. V těsném závěsu se na internetu objevil obchvat Jarošova. „To ale musí vyřešit stát, protože je to jeho silnice. My jen díky hlasování budeme mít lepší vyjednávací pozici vůči vlastníkovi,“ upřesnila tisková mluvčí radnice Petra Zemčíková.

První místo v žebříčku problémů se každým dnem mění. Na dalších pozicích se objevilo třeba parkování na sídlištích, doprava ve městě nebo rekonstrukce starých sportovišť.

K veřejnosti se radnice neobrací poprvé. „Oslovení lidí touto formou se nám osvědčilo už loni. Proto jim dáváme možnost i letos,“ vysvětlila Miroslava Hrabalíková z oddělení rozvoje města. Aby se radní mohli výsledky hlasování zabývat, musí být množství odpovědí reprezentativní. „Kdyby odpovídala jen malá skupina jedinců, neobhájila bych to,“ vysvětlila Hrabalíková.