Hubník: Cítím, že potřebuji změnu

Útočník Sigmy by příští rok rád nastoupil v jiném klubu

V sestavě Sigmy patří k nejdéle sloužícím hráčům. Michal Hubník, který 1. června oslaví šestadvacáté narozeniny, kope za olomoucký tým od roku 2000. Přiznává, že by příští sezonu rád hrál v jiném klubu. ˙
Skutečně chcete odejít? Od klubu mám přislíbeno, že za určitých podmínek mohu. Sám cítím, že jsem v Sigmě dost dlouho a potřebuji změnu. Momentálně čekám na dobrou nabídku.

Poslední ligový zápas v Ostravě jste vynechal. Proč? Dostal jsem koňara, měl jsem ve svalu krevní sraženinu, ale do soboty by to mělo být dobré.

Čeká vás poslední ligový zápas s Bohemians. V podzimním utkání jste s nimi měl dvě tutovky, ale neproměnil je. Ten podzimní zápas mě mrzí, mohl jsem mít hned na začátku ligy dvougólový zápis. Neúspěchy na podzim mě dost svazovaly. Samozřejmě bych to chtěl v posledním zápase odčinit, a nejlíp dvěma brankami.

Ani výhra s Bohemians ale Sigmě nemusí zaručit start v pohárové Evropě. Víme to a byla by to škoda. Ale kdo by před sezonou tipoval, že bude Sigma tak vysoko v tabulce?

Letos jste odehrál zhruba stejně minut jako loni, ale gólů jste dal víc. Přesto čtyři trefy za sezonu nejsou na útočníka moc… Samozřejmě, že s tím nejsem spokojený. Už jenom v úvodu sezony jsem mohl dát pět šest jasných gólů ze stoprocentních šancí. Poslední dobou navíc hraju v záloze, a i když se občas do útoku dostanu, příležitostí není tolik. Jasně, těch gólů za sezonu mohlo být daleko víc.

Poslední dva zápasy odchytal teprve osmnáctiletý dorostenec Martin Šustr. Projevuje se to nějak na výkonu ostatních hráčů, třeba tím že si dávají v obraně větší pozor? Samozřejmě, že zpočátku panovala určitá nervozita. Věděli jsme, že bude kvůli zranění chybět Petr Drobisz a do toho se ještě zranil Tomáš Lovásik. Ale Martin zvládl oba zápasy velmi dobře. Viděl jsem ho na několika trénincích a poznal jsem, že to bude dobrá náhrada. Je to šikovný gólman, navíc působí klidným dojmem.

Pokud by Sigma do evropských pohárů přece jen postoupila, neudělala by tam spíš ostudu? Bude záležet, zda se podaří udržet stávající kádr. Někteří kluci mají smlouvu, že mohou po sezoně odejít. Takže bude záležet na vedení, jak k tomu přistoupí.